שילוב יוצאי אתיופיה: הממשלה אישרה תקציב של 215 מיליון ש"ח

215 מיליון ש"ח לטובת יוצאי אתיופיה: התוכנית הלאומית אושרה מחדש

הממשלה אישרה תוכנית ממשלתית רחבת היקף לשנים 2025-2026 לשילוב יוצאי אתיופיה בחברה, עם דגש על חינוך, תעסוקה ובריאות

ממשלת ישראל אישרה אתמול (שלישי) את הארכת והעמקת התוכנית הלאומית לשילוב מיטבי של אזרחי ישראל יוצאי אתיופיה. במסגרת ההחלטה החדשה, שתוקצבה בכ-215 מיליון ש"ח, יופנו תקציבים ייעודיים למספר תחומי ליבה: חינוך, בריאות, תעסוקה, רווחה, תרבות ועוד.

מדובר בתוכנית בין-משרדית רחבת היקף, שנבנתה על פי הנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, בהובלת משרד ראש הממשלה ובשיתוף פעולה עם רשויות מקומיות וגופים ממשלתיים נוספים. המטרה המרכזית: להעמיק את תהליך ההשתלבות, לשמר את ההישגים שכבר הושגו – ולתת מענה לפערים ולאתגרים שעוד שנותרו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על אישור התוכנית ואמר:

"הבאנו אתמול תוכנית המשך והעמקה מקיפה בסכום של כ-215 מיליון ש״ח שיושקעו לטובת שילובם המיטבי של יוצאי אתיופיה בחברה בישראל.
בני ובנות הדור הצעיר כבר פורצים קדימה ביחידות המיוחדת של צה״ל וכוחות הביטחון, באקדמיה, בחינוך ובחברות הטכנולוגיה, ואני מודה על הזכות שניתנה לי ולממשלות בראשותי לקדם את הקהילה הברוכה הזאת.
אני מודה לאנשי משרדי על המאמצים הרבים שהושקעו בנושא שהביאו להחלטה החשובה הזו״.

"המשך טבעי למחויבות ארוכת השנים"

מ״מ מנכ"ל משרד ראש הממשלה, דרורית שטיינמץ הוסיפה:

"אנו רואים בהחלטת הממשלה המשך טבעי למחויבות ארוכת השנים לשילוב חברתי וכלכלי מיטבי של יוצאי אתיופיה במדינת ישראל. זהו מהלך ממשלתי רחב, מושתת על תשתית של הישגים מרשימים ותובנות חשובות מהשטח, והוא מבטא שותפות עמוקה עם הקהילה. משרד ראש הממשלה ימשיך לעמוד ולסייע בכל הנדרש למען יוצאי הקהילה האתיופית המופלאה״.

זהב ישראלי באמירויות: תלמידי ישראל כבשו את האולימפיאדה בכימיה

215 מיליון ש"ח לטובת יוצאי אתיופיה: התוכנית הלאומית אושרה מחדש
215 מיליון ש"ח לטובת יוצאי אתיופיה: התוכנית הלאומית אושרה מחדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות