כשחופש גדול וטעם נפגשים – המותג הישראלי משתף פעולה עם בלוגרית אוכל ומציג מתכון קליל, ריחני ומושלם לארוחת משפחתית בריאה ומרעננת
בעיצומו של החופש הגדול, יצרנית המיצים הטבעיים "פרימור" משיקה שיתוף פעולה קייצי וטעים במיוחד עם בלוגרית האוכל אולגה טוכשר, המוכרת בזכות הבלוג הפופולרי שלה "המרכיב הסודי". יחד הם מגישים לציבור מתכון צבעוני, מהיר וקליל שיתאים בדיוק לארוחה משפחתית קיצית: עוף סיני בזיגוג מיץ אשכוליות אדומות המעניק למנה ארומה וטעם מיוחדים.
המתכון מבוסס על מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של "פרימור", המעניק למנה טוויסט אסיאתי עם ניחוח הדרים מפתיע. התוצאה: עוף מצופה ברוטב מבריק, המנה קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב להנאת כל המשפחה.
המצרכים (לכ-2-3 מנות):
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
1/2 כוס שמן לטיגון חצי עמוק
לזיגוג:
1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של "פרימור"
2 כפות חומץ אורז
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1.5 כפות קורנפלור
3 כפות מים
להגשה:
1 כף שומשום
2 בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1. מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף עד להזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
3. מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג, למעט הקורנפלור והמים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
4. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
5. מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים למשל כמה דקות עד לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
6. מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים.
חופש גדול בטוח, טעים ומלא צבע.
בין סיר לזיגוג – גם לנפש מגיע רגע של הקשבה
ואם כבר עצרתן להכין ארוחה טעימה ומחבקת, אולי זה גם הזמן לעצור לרגע ולפנות מקום לעוד משהו שמזין – את הלב. בכתבה הבאה תוכלו להכיר את "נפש יולדת", ספר חדש ועמוק שנוגע בקשר העדין שבין לידה לטראומה נפשית – ומציע תקווה, ריפוי וכוח נשי יוצא דופן.

