חופש גדול בתקציב שפוי: 6 טיפים שכל הורה חייב להכיר

חופש גדול במחיר שפוי, כסף בפתיחת השבוע, צילום: אודי דוד בן דוד

חופש גדול בלי מינוס: כך תצלחו את הקיץ עם הילדים בתקציב שפוי

חופש גדול במחיר שפוי, כסף בפתיחת השבוע, צילום: אודי דוד בן דוד
חופש גדול במחיר שפוי, כסף בפתיחת השבוע, צילום: אודי דוד בן דוד

ריח המלון, הצרחות מהמתקנים, ארטיקים בלי סוף – החופש הגדול כבר כאן, ואלפי משפחות בישראל שוב מוצאות את עצמן בדילמה חוזרת: איך לא להתרושש עד ספטמבר.
עבור הורים רבים, יולי־אוגוסט הפכו לתקופה מאתגרת לא רק מבחינה לוגיסטית – אלא גם כלכלית. ההוצאות על קייטנות, טיולים, בילויים, אוכל בחוץ ותחליפי מסכים מטפסות בקלות לאלפי שקלים. אז איך אפשר לעבור את החופש בשלום בלי להיכנס למינוס? הנה כמה טיפים שווים:

1. לנצל את כל ההטבות – בלי להתבייש

הורים שמשרתים במילואים זכאים ליותר ממה שחושבים, למשל, מענק כספי של 1,500 ש"ח עבור הוצאות קייטנות בחודשי הקיץ. מדובר בזכות שמתחילה להיספר כבר מה־1 ביולי, ומומלץ מאוד לעקוב אחרי ההנחיות באתר הביטוח הלאומי או באתרי מידע אמינים.

2. לתכנן שבוע-שבוע מראש

במקום לחשוב על כל החופש כמקשה אחת, חלקו אותו לשבועות – וכתבו תכנית שבועית עם "עוגנים": יום אחד קניון (עם תקציב לאוכל מראש), יום אחר בריכה (עדיפות לבריכה עירונית או דרך מועדון הצרכנות), יום בבית סבא וסבתא, יום מלא יצירה בבית.
תכנון מראש חוסך גם כסף וגם משברונים.

3. לתת לילדים אחריות – זה גם חינוכי

נסו להפוך את התקציב לחלק מהמשחק: "יש לנו 100 ש"ח לבילוי השבועי – מה אתם רוצים לעשות איתם?". תתפלאו לגלות שלפעמים הם יוותרו בעצמם על סרט בקולנוע לטובת פיצה בפארק.

4. לארוז אוכל מהבית – אפילו לבריכה

כמעט כל משפחה שמבלה בחוץ נופלת בפיתוי לקנות אוכל ושתייה במחירים מופקעים. ארזו מראש פירות חתוכים, סנדוויצ'ים ובקבוקי מים קרים. זה בריא יותר, זול יותר – וילדים גם אוהבים נשנושים מוכנים מראש.

5. לחפש בילויים חינמיים (והם קיימים)

החל מהצגות חינם בספריות העירוניות, דרך מופעי רחוב ועד סדנאות יצירה בקניונים – ברוב הערים יש היצע חינמי מרשים בקיץ. שווה לבדוק גם את רשימות הפעילויות שמופיעות באתרים עירוניים וקהילתיים.

6. לשמור יום בית אחד לפחות

מותר ורצוי לא לעשות כלום לפעמים. יום בבית עם משחקי קופסה, סדנת בישול משפחתית או מרתון סרטים עם פופקורן – הוא גם מנוחה חיונית וגם חסכון כספי לא רע.
כדאי לזכור שהחופש לא חייב להיות אינטנסיבי כדי להיות משמעותי.

גם זה עולה ביוקר: שימוש מופרז במסכים

דו"ח עדכני מגלה כי 91% מבני הנוער משתמשים ברשתות החברתיות באופן בעייתי, במיוחד מאז תחילת הלחימה. ההשלכות הכלכליות לכך לא פחות חמורות – החל בצורך לטפל בהתמכרות, ועד להוצאות על תחליפי קשב ותרפיה. גם זו סיבה מצוינת לשלב זמן מסך מבוקר כחלק מתכנית התקציב המשפחתית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות