90% מהאוכל במלחמה: תעשיית המזון הישראלית הצילה את מדפי המדינה

למעלה מ־90% מהתצרוכת הלאומית סופקה במהלך מבצע "עם כלביא" – למרות האיומים, הגיוסים והמחסור. באיגוד תעשיות המזון מזהירים: "ייבוא על חשבון ייצור מקומי עלול להוביל לאסון"

אחרי אחד ממבצעי הלחימה המשמעותיים בתולדות המדינה, מתבררת עוצמתה של החזית האזרחית – ולא דרך כלי נשק, אלא דרך הצלחות והמדפים. איגוד תעשיות המזון חושף כי גם בצל אזעקות, מחסור בחומרי גלם, גיוסי מילואים ומטחים בלתי פוסקים – תעשיית המזון הישראלית עמדה בפרץ וסיפקה את צורכי המדינה. המסר מהשטח ברור: ייצור מקומי חזק אינו מותרות, אלא נדבך קריטי בביטחון הלאומי.

במהלך ימי מבצע "עם כלביא", יצרני המזון המקומיים הצליחו לספק יותר מ־90% מתצרוכת המזון בישראל, כאשר רק ביום הראשון ללחימה נרשמו חוסרים נקודתיים. לפי הנתונים, כ־80% מהעובדים במפעלי מזון חיוניים ו־65% מהעובדים במפעלי מזון אחרים התייצבו לעבודה – גם תחת ירי, אזעקות ואיומים ביטחוניים ישירים.

ההישג מתחדד לאור העובדה כי רבים מהמפעלים פעלו תוך שיבושים חמורים בשינוע, גיוס משאיות לצרכי צה"ל, מחסור בעובדים עקב גיוסי מילואים, ואפילו מחסור בחומרי גלם עקב עצירת ספנות ותעופה זרה.

"משאב אסטרטגי שחייבים לשמור עליו"

אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, מדגיש: "גם תחת אש ובמצב של מחסור חמור בתשתיות וכוח אדם, תעשיית המזון הישראלית עמדה במשימה וסיפקה באופן רציף מזון לכלל אזרחי ישראל. הנתונים מדברים בעד עצמם, תעשיית המזון הישראלית היא משאב אסטרטגי שיש להבטיח את קיומו וחוסנו. רק תעשיית מזון מקומית חזקה, יציבה ומבוזרת, תבטיח את ביטחון המזון של אזרחי ישראל בשגרה וביתר שאת במצבי חירום".

באיגוד המזון מתריעים כי על אף עמידת התעשייה, פגיעה בתעשיית המזון הישראלית עלולה לפגוע בביטחון המזון לאזרחי ישראל בעתיד. לאור הממצאים, איגוד המזון קורא לממשלת ישראל לקדם את תוכנית משרד החקלאות וביטחון המזון אשר הוצגה ערב המבצע וכוללת יעד לייצור מקומי של לפחות 75% מהמזון הארוז בישראל ו-85% מזון המבוסס על תוצרת חקלאית, הרחבת מדיניות מלאי החירום כך שתכלול גם חומרי גלם לתעשיית המזון והקמת מנגנון ממשלתי אחד שירכז את תחום ביטחון המזון בישראל.

ילדים במצור דיגיטלי: 91% מבני הנוער משתמשים ברשתות באופן בעייתי

אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשייניםצילום: סיון פרג'
אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים
צילום: סיון פרג'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות