הטוויסט הירוק לקיץ: המנה הביתית שתגרום לכם להרגיש כמו במסעדת שף

כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה צילום: הדס ניצן

בין אם אתם מארחים חברים או מחפשים פתרון מהיר לארוחת צהריים – ככה תכינו בבית כרובית מטוגנת עם טחינה ירוקה, בדיוק כמו במסעדות

חברת "אחוה", מהמותגים הבולטים בישראל בתחום הטחינה והחלוה, מציגה מתכון מיוחד וקליל לקיץ: כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה – פרחי כרובית טרייה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים קלות בשמן, מונחים על טחינה ירקרקה בטעם מסורתי ומקושטים בעגבנייה ופרוסות שקדים. המתכון קל להכנה, מתאים לארוחת צהרים או כמנת ביניים וכתוספת לזוג או למשפחה.

מצרכים (לכ־4 מנות):

1 כרוב בינוני
3 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן לטיגון

לטחינה הירוקה:

1/2 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
2 כפות מיץ לימון
צרור פטרוזיליה קטן
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים

לקישוט:

1 עגבנייה קצוצה דק
1 בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

1. מפרידים את הכרובית לפרחים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית כ- 3-4 דקות ומסננים.
2. בקערה מערבבים ביצים עם מלח ולצידה צלחת עם פירורי לחם. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם.
3. מטגנים בשמן חם את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים למראה. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר אפייה.
4. מכינים את הטחינה: בקערה שמים טחינה, לימון, פטרוזיליה, מים ומלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
5. מרכיבים את המנה: בצלחת הגשה מניחים טחינה ירוקה בנדיבות ומסדרים מעליה את פרחי הכרובית המטוגנים.
6. קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרחי הכרובית. מפזרים פרוסות שקדים לקישוט ומגישים.

ואם כבר בטחינה, לא רק המטבח מתחמם – גם הזירה האזורית. בזמן שכולנו עסוקים בלבחור בין טחינה קלאסית לירוקה, חיל הים הישראלי ביצע תקיפה מהים האדום לעבר מטרות חות'יות בתימן

כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקהצילום: הדס ניצן
כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה
צילום: הדס ניצן
מנה קלילה, טעימה ומרשימה שתכבוש את שולחן הקיץ שלכםצילום: הדס ניצן
מנה קלילה, טעימה ומרשימה שתכבוש את שולחן הקיץ שלכם
צילום: הדס ניצן
אוכל בריא וקלצילום: הדס ניצן
אוכל בריא וקל
צילום: הדס ניצן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות