קטיף דובדבנים, נוף עוצר נשימה ושיתוף פעולה חדש בין אתר החרמון לתיירות אל־רום – כך נראה החיבור שממצב את הגולן כיעד מבוקש גם בקיץ
מיקי ענבר, סמנכ"לית השיווק של אתר החרמון, ביקרה במהלך ימי סוף מאי בבוסתן אל‑רום, במפגש פסגה עם שמעון מיכאל וגל פיטוסי מנציגי "תיירות אל‑רום". במסגרת שיתוף הפעולה הוצאו לחלוטין את דובדבני הקיץ בקטיף עצמי – חוויה תיירותית מהפסגות הגבוהות של ישראל ועד הגולן .
החוויה בשטח:
המטע בגליל פועל מ־29.5.2025 ועד סוף העונה, עם מגוון של עד 10 זני דובדבנים שמאפשרים קטיף עונתי עשיר . המבקרים מקבלים כרטיס לקטיף, יכולים להתרווח בקפיטריה על המקום, ולרכוש שתילים או פירות יער אקזוטיים.
לצד המטע, בוטיק אל־רום מציע אירוח למשפחות בשילוב סטנדרטים גבוהים: חדרים מאובזרים, אינטרנט, מטבחון ואזורי מדורה משותפים .
למה זה חשוב?
תיירות מדוברת: הבחירה לקשור בין אתר החרמון – אתר מרכזי לתיירות החורף והקיץ – לבין אל־רום ממצבת את הגולן כיעד תיירות משפחתי לכל עונות השנה.
תמיכה באזורים גבוהים: הקמפיין מחזק את המחייה באזורים הגבוהים של הגולן ומעודד פיתוח מקומי.
היצע משלים: לצד סקי, רייזרים וטיולים, נוספה חוויה חד־ערכית שונה – קטיף, הלינה קשורה לטבע והתחושות בכפר.
מדובר בהכרה במגמה התיירותית שמחפשת חוויות אותנטיות, קירבה לטבע ושירות מותאם – מה שנתפס כשילוב מנצח.
בעוד בצפון הארץ נרקמים חיבורים עסקיים לקידום תיירות משפחתית וחקלאית, החזית הדרומית־ימית של ישראל ממשיכה לבעור. בזמן שתיירים נהנים ממטעי הדובדבן של אל־רום ומנופי החרמון, כוחות הקומנדו הימי של צה"ל נאלצו להתמודד עם פרובוקציה בינלאומית בלב ים.

צילום: סטודיו A