קינוח בלי אפייה – עם כל ה'וואו': כך תכינו את טירמיסו הלימונענע של פרימור

צילום: אולגה טוכשר

הטירמיסו שלא ידעתם שאתם צריכים לשבועות

בזמן שרוב שולחנות החג יתמלאו בעוגות גבינה קלאסיות, ב"פרימור" החליטו לקחת את חג השבועות צעד אחד קדימה – ולהפתיע עם טוויסט מרענן. בשיתוף פעולה עם בלוגרית הקולינריה אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי"), נולד מתכון חדש: טירמיסו לימונענע, עוגה שמצליחה לשלב בין אווריריות של קצפת, חמצמצות של לימון ורעננות של נענע.

המתכון קל להכנה, בשימוש משקה לימונים ונענע של פרימור ומתאימה להגשה כקינוח נפלא בארוחת החג להנאת כל המשפחה.

המצרכים שתצטרכו:

מצרכים (לתבנית מרובעת 22 ס"מ):
1 חבילת בישקוטים (200 גרם)
1.5 כוסות משקה קל לימונים ונענע של פרימור
1.5 מיכלים שמנת מתוקה (375 מ"ל)
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 חבילת גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 קליפת לימון מגורדת
לקישוט:
פלחי לימון מסוכרים (לא חובה)
עלי נענע טריים

אופן ההכנה

1. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
2. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וקליפת הלימון המגורדת וממשיכים להקציף לקרם אחיד וסמיך.
3. מרכיבים את העוגה: טובלים כל בישקוט במשקה קל לימונים ונענע לשתי שניות ומסדרים בשורה בתחתית התבנית (במידת הצורך שוברים את הבישקוטים). מורחים את הקרם מעל שכבת הבישקוטים הראשונה וחוזרים פעם נוספת על פעולת הטבילה והמריחה ליצירת הקומה השנייה של העוגה.
4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
5. מקשטים את העוגה בפלחי לימון מצופים בסוכר, עלי נענע טריים ומגישים.

ואם כבר חג ורעננות – יש מי שבוחרים לוותר השנה על השינויים הקוסמטיים ולהתמקד ביופי הפשוט והטבעי. מגמות חדשות מראות שאפילו בענף האסתטיקה נרשמת ירידה מפתיעה, כשהרבה ישראלים בוחרים להישאר בדיוק כמו שהם – אולי גם בזכות קינוח טוב, או חיזוק מבפנים

צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות