בשורה לשוטרים: תוספת של עד 700 ש"ח במשכורת ומענק עד 9,000 ש"ח

שטרות ומטבעות כסף ישראלי, צילום: חני בן דוד

מהפכה בשכר השוטרים: הסכמי השכר החדשים של משטרת ישראל נחשפים – מי ירוויח יותר?

תוספת שכר לשוטרים, אילוסטרציה - צילום: חני בן דוד
תוספת שכר לשוטרים, אילוסטרציה – צילום: חני בן דוד

הסכמי שכר משמעותיים, שטרם נראו כמותם בשנים האחרונות, נחתמו לאחרונה במשטרת ישראל. המהלך, שהובל על ידי השר לביטחון לאומי ומפכ"ל המשטרה בשיתוף משרד האוצר, נועד לשפר באופן ניכר את תנאי השירות, לשמר את כוח האדם הקיים ולמשוך מועמדים איכותיים לשורות המשטרה בין היתר על ידי תוספת שכר לשוטרים.

ההסכמים החדשים מצטרפים להסכם בל"מ א' והסכם ההסתדרות שכבר יושמו, וצפויים להשפיע באופן ישיר על שכרם של אלפי שוטרים ברחבי הארץ.

תוספת שכר רוחבית לשוטרים וחיזוק מיוחד בתחנות

הבשורה המשמעותית ביותר היא שתוספות השכר יינתנו לכלל השוטרים עד דרגת סנ"צ, וגם לדרגת נצ"מ המשרתים בתחנות. ההסכמים נבנו בראייה מערכתית ארוכת טווח, תוך התחשבות בשונות התפקידים, רמות הסיכון והמשימות החשובות של שוטרי משטרת ישראל בשמירה על ביטחון הציבור.

כחלק מתוכנית "בראשית" של המפכ"ל, הושם דגש מיוחד על חיזוק המשרתים בתחנות באמצעות תוספות ייחודיות, מתוך הבנה שהם מהווים את חוד החנית של המשטרה במגע עם האזרח. אגף משאבי אנוש אף פיתח מחשבון תוספות שכר באתר אמ"ש 360, המאפשר לכל שוטר לחשב כיצד ההסכמים החדשים ישפיעו על השכר האישי שלו.

פירוט הסכמי השכר: בל"מ, צה"ל והסתדרות

הסכם בל"מ:

הסכם בל"מ יושם בשלוש פעימות. הפעימה הראשונה, שנכנסה לתוקף כבר ביולי 2023, העניקה תוספת אחוזית ממוצעת של כ-1,000 ש"ח לשוטרים בתחילת דרכם עד דרגת פקד ורס"ר.

הפעימה השנייה, בתשלום רטרואקטיבי החל מאפריל 2025, הרחיבה את הזכאות גם לדרגת רס"מ והעניקה תוספת שקלית חודשית של 270 ש"ח לכלל המשרתים בדרגות אלה.

הפעימה השלישית, גם היא רטרואקטיבית מאפריל 2025, מתמקדת בחיזוק שוטרי התחנות עם תוספות שקליות ומענקים שנתיים משמעותיים. לדוגמה, שוטרים עד רס"ב 0 וקצינים עד פקד יקבלו תוספת שקלית חודשית מעל 710 ש"ח, וקיימים מענקים גבוהים יותר לדרגות בכירות המשרתות בתחנות, כולל מענק שנתי של 9,000 ש"ח בתחנות מגזר. חשוב לציין כי התוספות החודשיות הינן פנסיוניות, בעוד המענקים אינם פנסיוניים.

הסכם צה"ל:

בהתאם להחלטת ממשלה ש.33, שכר משרתי משטרת ישראל צמוד לשכר אנשי הקבע בצה"ל. הסכם זה כולל תוספות שכר ייחודיות לאוכלוסיות מסוימות, בעיקר ללוחמים וליתר המשרתים עם ותק של עד 14 שנים בארגון.

לאחר משא ומתן אינטנסיבי, הוגדלה דרמטית קבוצת הזכאים לתוספת זו מ-4% ל-20% מהמשרתים בתפקידי לחימה, כולל יחידות כמו יחידה 33, ימ"ס, מג"ב, יס"מ, חבלה, אתגר וטייסים.

לוחמי הימ"מ קיבלו תוספת זו במסגרת הסכם ייחודי שנחתם במיוחד עבורם. קצינים בדרגת רפ"ק יקבלו את התוספת ללא הגבלת ותק. הסכם זה אינו כולל שוטרים בשנת השירות הראשונה במשטרה.

התוספת תינתן בשלוש פעימות, כאשר הראשונה, רטרואקטיבית מינואר 2024, העניקה תוספות שקליות של 90"0 ש"ח ללוחמים (נגדים עד רנ"ג וקצינים עד סנ"צ) ו-555 ש"ח ליתר המשרתים (נגדים עד רס"מ וקצינים עד רפ"ק).

דרגת רס"ב 0 קיבלה תוספת של 300 ש"ח. פעימה שנייה, רטרואקטיבית מינואר 2025, ופעימה שלישית, החל מינואר 2028, תכלולנה תוספות אחוזיות בהתאם לדרגת השכר (מפורטות בנספחים א' וב'). יודגש כי האחוזים המפורטים בנספח ב' כוללים בתוכם גם את רכיב הפעימה האחוזית השנייה של צה"ל.

הסכם הסתדרות:

הסכם ההסתדרות כלל מענק חד-פעמי לזכאים בגובה 6,000 ש"ח באפריל 2023, תוספת שקלית חודשית של 400 ש"ח ביוני 2023, ותוספת שקלית נוספת של 100 ש"ח באוקטובר 2024.

בנוסף, בינואר 2025 הוקדמה תוספת אחוזית של 3%, שכללה גם את תוספות אפריל 2025 ואפריל 2026. חשוב לציין שבמקביל הוחלט על קיצוץ רוחבי זמני בשכר המגזר הציבורי, כחלק מהמאמץ המלחמתי, שיבוטל בהדרגה עד ינואר 2027. הסכם ההסתדרות ממשיך להוות נדבך חשוב בתנאי השכר של עובדי המשטרה. לעיתים, נדרש גם מענק חודשי מוגבל לעובדים שעומדים בתנאים מסוימים, כפי שניתן לקרוא בכתבה בקישור.

השפעה על כוח האדם וביטחון הציבור

הסכמים אלה, המבטאים הכרה בחשיבות תפקידם של השוטרים, צפויים לספק מענה לשיפור תנאי השירות, שימור כוח האדם האיכותי וגיוס מועמדים חדשים למשטרה.

שיפור זה חיוני במיוחד לאור האתגרים הביטחוניים המורכבים והצורך המתמיד בשוטרים מקצועיים ומסורים. המידע הרשמי והמחייב לגבי השכר יופיע בתלוש השכר של כל משרת ויבוצע על ידי חשבות משטרת ישראל.

חשוב להדגיש כי המשטרה פועלת כל העת לשמירה על החוק והסדר, ולעיתים הדבר כרוך במעצרים משמעותיים, כפי שדווח באתר חדשות הבריאות של ישראל – אפצ'י, על מקרה בו המשטרה עצרה איש צוות רפואי צעיר בן 41 המועסק במרכז רפואי מפורסם. ההשקעה בתנאי השוטרים היא השקעה ישירה בביטחון אזרחי ישראל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות