הקול הקורא לשנת 2025 כולל תקציב תקדימי של 12 מיליון ש"ח – פי ארבעה מהשנה שעברה
בצל האירועים הקשים של השנה האחרונה, הביטוח הלאומי מפרסם קול קורא חדש לתמיכה כספית בפרויקטים ויוזמות להנצחת חללי פעולות האיבה, עם תקציב חסר תקדים של 12 מיליון שקלים.
מדובר בעלייה חדה לעומת שלושת המיליון שחולקו בשנה שעברה ומי שיעמדו בתנאים יהיו זכאים לתמיכה של עד 300 אלף ש"ח לפרויקט הנצחה, וכל בקשה שתעמוד בקריטריונים תזכה לאישור, ללא מכסה קשיחה.

מי יכול להגיש ולמה זה חשוב דווקא עכשיו?
המיזם כולל תמיכה ביוזמות מגוונות להנצחת הנופלים – הקמת אנדרטאות, חדרי זיכרון, קירות שמציינים שמות, הנצחה דיגיטלית, הפקת סרטים, כתיבת ספרים ועוד. התמיכה ניתנת רק לפרויקטים קבוצתיים – כלומר הנצחת שני חללים ומעלה, ותינתן עדיפות לרשויות מקומיות שאין בהן כיום אתר הנצחה ייעודי לחללי פעולות האיבה. גובה התמיכה משתנה בהתאם לגודל והיקף הפרויקט.
מענק להנצחת חללים: איך מגישים בקשה ולמי מיועד התקציב?
רשויות מקומיות, מוסדות ציבור ועמותות רשאיות להגיש בקשה אחת בלבד, עבור פרויקט הנצחה אחד. את הבקשה יש להגיש בטופס בל/373 עד לתאריך 9 ביולי 2025. יתרה מזאת, אם יוותר תקציב בלתי מנוצל באחד מסוגי הפעילויות – הוא יחולק מחדש בין בקשות אחרות.
להגשת בקשה ניתן לפנות לביטוח לאומי
דברים בשם אומרם:
השר יואב בן צור: "הזיכרון, ההוקרה וההנצחה של הנופלים הם מהיסודות החשובים ביותר בחברה ערכית. השנה, אולי יותר מתמיד, התחזק הצורך בהנצחה קרובה, קהילתית ומחבקת."
צביקה כהן, מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי: "מיזם ההנצחה שלנו נועד לתת מקום לכאב – אך גם לתקווה ולהמשכיות. אנו גאים לקחת חלק בעיצוב זיכרון לאומי, חי ונוגע."
לא רק הנצחה – גם תמריצים לתעסוקה
לצד היוזמות לזיכרון והנצחה, המדינה ממשיכה להרחיב את התמיכה הכלכלית גם בתחומי התעסוקה והחיים האזרחיים. כך למשל, במסגרת מענק כספי חודשי קבוע לשכירים, הושקה לאחרונה תוכנית שתעניק תמריץ משמעותי ליציאה לעבודה או להרחבת משרה, וכוללת תנאים נגישים יותר מהעבר.
גם חיילי המילואים ממשיכים ליהנות מהטבות. לאחרונה פורסם באתר אשקלנייעס חדשות אשקלון, כי כבר מומשו שוברי נופש למילואימניקים בהיקף של 40 מיליון ש"ח, ללא צורך בבירוקרטיה מיותרת הודות לשיפור ההליך והאטומוציה ברוב המקרים.