עם מתכון מסבחה גבינות חגיגי, תפריט חלבי בהשראת המדבר והופעות חיות בלב השמורה – מלון עין גדי מציע חוויה קולינרית אותנטית לרגל חג הביכורים
לקראת חג השבועות, מזמין מלון עין גדי את המבקרים לחוויה שמשלבת את כל הטוב של החג – אוכל חלבי משובח, תוצרת מקומית מהקיבוץ, טבע פראי ונוף עוצר נשימה. השף פלורין שמשון דביקה, המוביל את מסעדת 'הבאובר', מציג מתכון מסבחה ייחודי על טהרת גבינות עיזים וכבשים, לצד תפריט עשיר שמחבר בין טעמי המדבר למטבח הישראלי העכשווי.
השף פלורין שמשון דביקה מגיש מתכון ייחודי המשלב את המסורת החלבית של החג עם טעמים ים-תיכוניים עשירים. המסבחה החלבית מהווה וריאציה מקורית למנה האהובה, עם שילוב מפתיע של גבינות איכותיות, אגוזים קלויים וטעמים מרעננים – ביטוי מושלם לרוח חג הביכורים המתחבר לעושר החקלאי המקומי.
מתכון: מסבחה גבינות עיזים וכבשים – חגיגת ביכורים בצלחת
המצרכים
- 150 גרם גבינת פטה כבשים (16%), מפוררת
- 4 כפות יוגורט עיזים סמיך
- ½ כוס פיסטוקים ואגוזי לוז קלויים וקלופים
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- שן שום קטנה, קצוצה גס
- ½ כוס עלי שמיר, פטרוזיליה ואורגנו
- 2 כפיות פלפל אדום חריף טרי, קצוץ דק
- 1–2 כפיות מיץ לימון טרי
לקישוט:
- פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים גס
- גרידת לימון
- טבעות צ'ילי
- שמן זית איכותי
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
2. משטחים את התערובת על צלחת הגשה.
3. מעטרים עם פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים, גרידת לימון, טבעות צ'ילי ומעט שמן זית.
4. מגישים עם פיתות חמות או לחם קלוי.
הטיפ של שף פלורין: לגיוון אפשר להוסיף למסבחה מעט דבש אקליפטוס או סילאן לטוויסט של מתיקות מעודנת שמאזנת את מליחות הגבינות.
מעבר למתכון – חגיגה מדברית של ממש
השף פלורין שמשון דביקה מוביל את המטבח של מסעדת 'הבאובר' החלבית, הפועלת בלב שמורת הטבע של קיבוץ עין גדי. התפריט נבנה בהשראת המטבח המדברי והנוודי, תוך שימוש בחומרי גלם אזוריים כמו תמרים, אבוקדו וצמחייה מדברית – מזון שהוא לדבריו "סופר-פוד ישראלי" מלא ערכים תזונתיים.
לדבריו: "הדגש היה לתת מקום לחומרי הגלם והייצור המקומי המתרחש כאן בקיבוץ או בסביבה. ממטעי התמרים והאבוקדו, תוך שימוש במזון הגדל במדבר, מזון שהוא בגדר 'סופר פוד', עם ערכים תזונתיים טובים וכזה שניתן למצות את האיכויות שלו בתוך מנעד רחב של מאכלים. דווקא בגלל תנאי מזג האוויר הקיצוניים שיש אצלנו במרחב, ההיאבקות עבור כל פרי או ירק שגדל כאן, עבורנו זוהי זכות גדולה וגאווה ענקית להשתמש בהם כחלק אינטגרלי מהתפריט שלנו ולחלוק אותו עם אורחינו".
חג שבועות שמח.
מלון עין גדי שמח לארח אתכם במלון עין גדי לחגיגות שבועות מיוחדות, עם תפריט חלבי חגיגי ומגוון פעילויות ברוח חג הביכורים המסורתי.
נעצר עם טלפונים בתחתונים וכרטיס אשראי גנוב: גל גניבות מחופי תל אביב

צילום: דודי מוסקוביץ