נהגים שימו לב: הודעה חשובה ממשרד התחבורה לאחר האירוע האחרון

רכבות, גשרים ושדות תעופה: משרד התחבורה מחזק תשתיות תחבורה לקראת תרחיש קיצון
משרד התחבורה מעלה הילוך בהיערכות לרעידת אדמה הרסנית שעלולה להתרחש בישראל בכל רגע, כך עולה מדיון חירום שקיים מנכ"ל המשרד משה בן זקן בהנחיית השרה מירי רגב. בדיון השתתפו כלל גופי התחבורה וגופי ההצלה בישראל. הרקע: מיקומה של ישראל בצמוד לשבר הסורי אפריקאי, והתרעה של אנשי מקצוע לאחר רעידת האדמה שהורגשה אתמול.

ההיערכות כוללת את כל תחומי התחבורה: יבשתית, ימית ואווירית, עם דגש על שמירה על רציפות תפקודית ופינוי מהיר של נפגעים. לדברי השרה רגב: "נמשיך להיערך, לתרגל ולחזק – ביבשה, בים ובאוויר".
תחבורה יבשתית: חיזוק תשתיות קריטיות
במסגרת ההיערכות, פועל משרד התחבורה עם גופים כמו רכבת ישראל, נתיבי ישראל, נת"ע וחברת נתיבי איילון, כדי למפות ולחזק תשתיות תחבורה רגישות – גשרים, מסילות, מנהרות וצמתים מרכזיים. הותקנו מערכות התרעה מוקדמת באתרים מרכזיים, ונערכים תרגילים עם כוחות ההצלה, תוך דגש על החזרת התחבורה הציבורית לפעולה במהירות האפשרית ובטיחותית.
תחבורה ימית: תרגולים לצונאמי
רשות הספנות והנמלים פועלת עם חיל הים, רח"ל וגופי ההצלה לתרגול מצבי חירום ימיים ותרחישי צונאמי. נמלי חיפה, אשדוד ואילת מתואמים עם גורמי החירום וערוכים לפינוי ימי והזרמת סיוע בינלאומי.

תחבורה אווירית: המשך פעילות שדות התעופה
רשות שדות התעופה קיימה תרגילים בשדות בן גוריון, רמון וחיפה, יחד עם פיקוד העורף וחברות התעופה, לצורך הבטחת המשך פעילות אווירית בשעת חירום, פינוי נפגעים, וקיום מערכות שליטה ובקרה.
המטרה: לא לאפשר לנזק להתרחב
לדברי מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: "המשק לא יכול לתפקד בלי תחבורה. אחריותנו היא לאפשר ניידות, פינוי, סיוע ושיקום – במהירות וביעילות". הוא הוסיף כי לעיתים הסיכון אינו נראה לעין, אך משרד התחבורה יפעל בשקיפות ובנחישות כדי לשפר את מוכנות המדינה.
לקריאה נוספת: בעקבות שינוי החוק: המענק הכספי גדל ויעמוד על 10000 – 40000 ש"ח