כל מה שחשוב לדעת על זכויותיכם בקרן הפיצויים, כולל מה עושים במקרה של נזק לרכב, אילו מסמכים להגיש ואיך המדינה מחזירה את הכסף
האם רכושכם נפגע כתוצאה ממבצע צבאי או מתקפה על רקע ביטחוני? ייתכן ואתם זכאים לפיצוי מלא מהמדינה. מדריך זה נועד להעניק לכם את כל המידע הפרקטי והעדכני על התהליך, הזכאות והשלבים שצריך לעבור – כדי לקבל את הפיצוי המגיע לכם, בהתאם לחוק מס רכוש ונזקי מלחמה.

נזקים לרכב? יש מה לעשות – ואפילו מהר

אם כלי הרכב שלכם נפגע כתוצאה מפעולת איבה, יש לפנות באופן מיידי לנציגי קרן הפיצויים. לאחר הערכת נזק על ידי שמאי מוסמך מטעם הקרן, תוכלו לגשת לכל מוסך שתבחרו ובלבד שהתיקון יאושר מראש.
בעת הגשת טופס התביעה, יש לצרף מספר מסמכים חשובים: רישיון רכב, אישור משטרה הכולל חתימות, צילום צ'ק או אישור ניהול חשבון בנק, ייפוי כוח אם אינכם בעלים ישירים של הרכב, ואישור מהביטוח במקרה של תיקון העולה על 10,000 ₪.

שוכרים? בעלי מוניות? גם אתם זכאים
מי שמחזיק ברכב ליסינג או מונית בשכירות לטווח ארוך – אינו נפגע בזכאות. עם הגשת התביעה, יש לצרף הסכם שכירות או ליסינג חתום, כדי להוכיח את הזיקה לרכב.
הקשר למבצעים צבאיים: שומר החומות, חרבות ברזל ועוד
המדינה הבהירה כי חוק הפיצויים חל גם על נזקים שנגרמו במהלך מבצע שומר החומות, מבצע מגן וחץ ומבצע חרבות ברזל – וזאת מתוך מטרה ברורה להשיב את המצב לקדמותו מהר ככל האפשר.
למי שנפגע בעקבות שריפה ממניע לאומני, חשוב לדעת כי ייתכן ומדובר באירוע שמוגדר כפעולת טרור (פח"ע), ובמקרה כזה המדינה מעניקה מענק כספי של בין 5,092 ל-25,187 ש"ח – בהתאם לקריטריונים.
ומה עם האירועים האחרונים בשטח?
על רקע המתיחות הביטחונית, לא חסרים מקרים שבהם יש צורך אמיתי בהפעלת קרן הפיצויים. כך למשל, בדיווח האחרון באתר "ירושלמים" נמסר על חשד להצתות, פינוי יישובים והזעקת סיוע בינלאומי בעקבות שריפות נרחבות. מקרים מסוג זה עשויים לזכות את האזרחים שנפגעו בזכויות פיצוי מיידיות.
לסיכום – כמה הצעות על מנת לפעול נכון לקבלת פיצוי על רכב שנשרף ושימו לב – בכל מקרה הכי טוב להתייעץ עם רשות המסים ומומחים
פנו לנציגי קרן הפיצויים בהקדם
צלמו את הנזק ודאגו למסמכים הדרושים
בקשו שמאות ואישור מוקדם לתיקון
הגישו תביעה מסודרת עם כל הנתונים הנדרשים
המנגנון קיים – כל שנותר הוא לפעול נכון. אל תוותרו על מה שמגיע לכם.