חברת "אחוה" מפרגנת מתכון ססגוני לשיפודי כרוב בשני צבעים, רוטב טחינה עשיר וניחוחות מהמזרח הרחוק – מושלם על האש או בתנור
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה מתכון ססגוני וטעים במיוחד: שיפודי כרוב ברוטב טחינה. שיפודי כרוב בשני צבעים עם רוטב טחינה עשיר בסגנון אסיאתי, הנצלים על המנגל או בתנור. המתכון קל להכנה ומתאים לחגיגה משפחתית על האש, כתוספת וכמנה לצמחונים.

שיפודי כרוב צבעוניים ברוטב טחינה אסיאתי
מצרכים (ל-4 שיפודים):
1/2 כרוב אדום
1/2 כרוב לבן
1/4 כוס שמן זית
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של "אחוה"
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 פיסת ג׳ינג׳ר (כ-1 ס״מ)
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/4 לימון ליים סחוט למיץ
1 כוס מים קרים

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות (או מנגל).
2. חותכים את הכרוב האדום והלבן לאורכו ולרוחבו לקבלת קוביות. משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.
3. מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה.
5. מניחים את שיפודי הכרוב על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.
בתאבון.
איך להוציא קוץ? השיטה הכי קלה ומגניבה – צפו בהסבר של ד"ר מיירו


