החל מיום שישי: מיליון וחצי ישראלים יתווספו למעגל הנוסעים הזכאים לנסוע בחצי המחיר בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל
ביום שישי הקרוב (25 באפריל) תצא לדרך הפעימה השנייה ברפורמת התעריפים "צדק תחבורתי" של שרת התחבורה מירי רגב – במסגרתה יתווספו מיליון וחצי אזרחים חדשים לרשימת הזכאים להנחה של 50% בתחבורה הציבורית, ובכך יעמוד סך הזכאים על כ-3 מיליון נוסעים ברחבי הארץ. לפי משרד התחבורה, למעלה מ-80% מהישראלים כיום נהנים מהנחה או מנסיעה חינם.

למי מיועדת ההנחה החדשה?
ההנחה תחול על תושבי שכונות ורחובות שנמצאים בדירוג חברתי-כלכלי 1-5, כפי שמוגדרים על ידי הלמ"ס. הזכאות חלה על כלל סוגי המנויים החודשיים – חופשי-חודשי ארצי, משולב רכבת או אזורי – אך לא על כרטיסים בודדים או מנויים יומיים.
כיצד תדעו אם אתם זכאים?
באתר משרד התחבורה מופיע מחשבון ייעודי. מזינים את גילכם, כתובת המגורים המלאה ולעיתים גם מספר הבית – והמחשבון יציג אם הנכם זכאים להנחה. במידה וכן, תוכלו לעדכן "פרופיל גיאוגרפי" ישירות באתר, או באפליקציות התחבורה כגון מוביט, סלו, פנגו ורב-פס.
איך מעדכנים את הפרופיל?
יש להעלות צילום תעודת זהות עם ספח ועד אחד מהמסמכים הבאים: חשבון ארנונה עדכני, חשמל או מים. אם אין ברשותכם מסמכים אלו, ניתן להגיש תצהיר חתום על ידי עו"ד. העדכון עשוי להימשך עד חמישה ימי עסקים, והוא תקף לשנתיים בלבד.

מי שכבר נהנה מהנחה בפרופיל אחר אינו נדרש לעדכון נוסף, אך לא ניתן ליהנות מכפל הנחות. גם בעלי מנוי חודשי חייבים לתקף את נסיעתם – אחרת ייאלצו לשלם קנס.
דבר השרה רגב:
"תחבורה ציבורית נגישה היא מפתח לצמצום פערים חברתיים. באמצעות ההנחה החדשה לתושבי אזורים ושכונות בדירוג חברתי-כלכלי 1-5, המצטרפת להנחה הקיימת לתושבי הפריפריה, אנו מנגישים את התחבורה הציבורית לאוכלוסיות שזקוקות לה במיוחד, ותורמים להפחתת יוקר המחיה. רפורמת 'צדק תחבורתי', יחד עם השקעות הענק במערכות מתקדמות להסעת המונים, מסופי תחבורה משולבים ונת"צים, תחולל שינוי תפיסתי והתנהגותי, אשר יביא לשינוי ממשי במפת התחבורה של ישראל כבר בעשור הנוכחי."
דבר סגן שרת התחבורה והבטיחות בדרכים אורי מקלב:
"לא מדובר בצעד טכני או ברפורמה נקודתית – אלא במהפך תחבורתי של ממש, המביא לשינוי מהותי בהנגשת התחבורה הציבורית לאוכלוסיות נרחבות. מדובר בהנחה המשמעותית ביותר שניתנה עד כה – צעד אחד בלבד מנסיעה חינם. חוזה נסיעה מוזל מאפשר חוויית נסיעה שונה לחלוטין, ומעניק מענה ממשי לצורכי הציבור. מדיניות זו אינה רק בעלת משמעות כלכלית – היא מבטאת שינוי תפיסתי עמוק, שמחזק את תחושת השוויון, מקל על יוקר המחיה, ומעודד את הציבור לבחור בתחבורה הציבורית כחלופה עדיפה לרכב הפרטי."
שדרוג שקט, שינוי גדול: עבודות הפיתוח יוצאות לדרך
