מתכון נהדר לסופ"ש חורפי – תבשיל קדרה עם ירקות שורש

יש שאוהבים אותו ויש כאלה שממש מתעבים אותו, אבל אחרי תקופה קצרה שהייתה נראית כמו קיץ, החורף מראה סימנים של חזרה ויחד איתו הצורך לאכול משהו חם, וחשוב שיהיה גם טעים.

לפניכם מתכון נהדר לסופ"ש החורפי הבא עלינו לטובה. וברוח התקופה הוא אפילו די זול, כאשר המצרכים הדרושים ל-4 סועדים עולים עד 100 שקלים.

מצרכים:
1 נתח שריר הזרוע – טרי אירופי (מספר 8).
1 בקבוק יין אדום חצי יבש.
5 עלי דפנה.
10 עלי טימין יבשים.
50 גרם פלפל שחור גרוס.
4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים.
100 גרם סוכר חום.
4 כפות רסק עגבניות.
4 ליטר מים.
1 כוס שמן.

ירקות (לחתוך לקוביות גדולות):
5 גזרים.
1 כרישה.
2 בצל לבן.
2 בצל סגול.
1 בטטה.

אופן ההכנה:
למרוח את הבשר במרידנה שנכין מהחרדל, סוכר חום, טימין ופלפל שחור – להכניס למקרר לשעה.
לחמם שמן בסיר ולסגור את הבשר מכל כיוון ואז להוציא.

להניח בסיר את ירקות השורש פרט לבטטה ולהביא להשחמה.

להוסיף עלי דפנה ורסק ולערבב עד שהרסק נדבק לתחתית הסיר .

להוסיף יין ולערבב עד להורדת משקע ולהביא לרתיחה.

להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.

להוסיף את הבשר לבישול של 3 שעות על אש נמוכה.

בחצי שעה אחרונה נוסיף את קוביות הבטטה.

בתיאבון!

המתכון באדיבות שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST.

התמונה באדיבות שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST
דילוג לתוכן