הגיבור שהפך מיתוס למעשה: כך נמשכת מורשתו של רנ"ג שמואל גולימה הי"ד

צילום: באדיבות המשפחה

"המשיך לעזור גם אחרי שנפל: למי שאין – תשלימו לו": המילים של שמואל גולימה שנפל בשבעה באוקטובר הפכו למיזם של נתינה. תווי קנייה חולקו למשפחות נזקקות בשדרות, ביוזמת ארגון "לזכר לנצח" ובשיתוף משפחתו

מיזם חברתי מרגש יוצא לדרך בימים אלו בשדרות, לזכרו של רנ"ג שמואל גולימה הי"ד, אשר נפל בקרב במהלך מתקפת הטרור הקטלנית של השביעי באוקטובר. המיזם, ביוזמת ארגון "לזכר לנצח" ובשיתוף משפחת גולימה, כולל חלוקת תווי קנייה למשפחות נזקקות בעיר – המשך ישיר לאורח חייו ולערכים עליהם גדל ופעל.

שמואל גולימה, בן 48 במותו, שירת במשך 23 שנה במשטרת ישראל ובמשמר הגבול. הוא הותיר אחריו אישה, שלושה ילדים וסיפור חיים שכולו שליחות, נתינה ואומץ לב. בשבת השחורה של השביעי באוקטובר, למרות שלא היה במשמרת ובהיותו שומר שבת, מיהר לתחנה כשהאזעקות נשמעו – מתוך תחושת שליחות שלא הניחה לו לעמוד מנגד. רק במוצאי שבת נודע למשפחתו ולמחרת התבשרו כי נפל בקרב.

"הוא עזר לכולם – תמיד בשקט"

"מי שהכיר את שמואל – ידע שהוא פשוט לא ידע לעמוד מהצד," מספרת סימה, אלמנתו. "הוא עזר לכולם – תמיד בשקט. היה משאיר כסף במכולת, אומר להם: 'למי שאין – תשלימו לו'. אפילו אני לא ידעתי על זה. חשבתי שזה כסף של התחנה…"

לקראת פורים, ליוו חבריו לשירות את סימה והילדים למסלול העזרה הקבוע של שמואל – וחילקו יחד תווי קנייה. "הבן הקטן שלנו, בן 7, חיבק נזקקים ואמר לי: 'עכשיו יש להם מה לאכול'. זה ריגש את כולנו. ככה נזכור את שמואל – דרך הנתינה."

הפעילות הזו מהווה את מטרת הארגון תחת הכותרת: "שלא יישאר ילד אחד רעב בליל הסדר" – בדגש על סיוע למשפחות בשדרות, העיר שבה חי ופעל שמואל.

ממשיכים את דרכו – לא רק את זכרו

ארגון "לזכר לנצח" פועל להנצחת חללי ישראל לא רק בזיכרון – אלא במעשה. דרך פרויקטים חברתיים, שממשיכים את הערכים של הנופלים ומחברים את הנצחתם לחיים עצמם.

מנכ"ל הארגון, גרשי קורניצר: "המשפחה לא רצתה רק מצבה – אלא דרך. שמואל לא חי למען עצמו – הוא חי למען אחרים. עכשיו אנחנו ממשיכים את דרכו, יחד איתם."

בימים אלה החלה חלוקת תווי הקנייה בשדרות – למשפחות ששמואל הכיר, עזר ודאג להן.
"אנחנו לא רק זוכרים אותו," אומרת סימה, "אנחנו ממשיכים אותו. זה נותן לנו כוח לקום בבוקר. הילדים שלי לא איבדו רק אבא – הם איבדו מגדלור. עכשיו הם מרגישים שהוא עדיין איתם, דרך הנתינה."

במקביל, הארגון מרחיב את פעילות ההנצחה – אל בתי הספר והקהילות, עם דגש על חינוך לנתינה, ערבות הדדית וחסד. "שמואל הוא היה שליח. שליח של טוב", מדגיש קורניצר.

"פיזית הוא לא איתנו," מסכמת סימה. "אבל בכל פעם שאנחנו עוזרים למישהו – הוא איתנו. זה לא סוף הסיפור שלו. זה ההמשך."

המדינה מגיעה לשטח: נציבות תלונות הציבור תיפגש עם תושבי שדות נגב

צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות