שכונת היוקרה שפותחה במיוחד לאנשי ההייטק בסכנה? " פוגע במרקם "

ביטוח רשות המיסים, שווה לכם כסף - אילוסטרציה שטרות ובניינים. צילום: אודי דוד בן דוד

שכונת היוקרה לאנשי ההייטק בסכנה? "הבטיחו לנו איכות חיים "

בשנים האחרונות יש הרבה פיתוח ומחשבה על איך לקדם את הכלכלה הישראלית, בין היתר גם עם מענקים חדשים מהבנקים שעושים הכל על מנת למשוך לקוחות אבל מי שהבינו את החשיבות של הפיתוחים הטכנולוגיים אף קידמו רעיון של שכונת יוקרה שתוכננה במיוחד עבור אנשי הייטק בישראל והוקמה מתוך מטרה למשוך אליה משפחות מהתחום.

אולם, כך מסתבר, השכונה שאוכלסה וגדלה בקצב מהיר נמצאת במשבר סביבתי מתמשך, כך טוענים תושבי המקום. לדבריהם, איכות החיים שהובטחה להם נפגעת בשל תופעה מטרידה שהפכה לשגרה יומיומית: לכלוך ברחובות וצואת כלבים שלא נאספת.

תושבים מתלוננים: "המרחב הציבורי הפך למפגע היגייני"

"הבטחו איכות חיים" - אילוסטרציה שטרות ובניינים. צילום: כיף
"הבטחו איכות חיים" – אילוסטרציה שטרות ובניינים. צילום: כיף

לטענת הדיירים בשכונת כרמי גת, לאחרונה החלה תופעה רחבה של בעלי כלבים שמוציאים את חיות המחמד לטיול אך אינם טורחים לאסוף אחריהם את הגללים. כתוצאה מכך, המדרכות והשטחים הציבוריים מתמלאים בצואה, מה שגורם לאי נעימות לתושבים ולמשפחות עם ילדים.

"לא ככה דמיינתי את השכונה"

כרמי גת - מרחבים פתוחים והרבה ירוק, אבל דיירים שמעדיפים " לקשט " את המדרכות. צילום: כיף
כרמי גת – מרחבים פתוחים והרבה ירוק, אבל דיירים שמעדיפים " לקשט " את המדרכות. צילום: כיף

אחד הדיירים, איש הייטק הפעיל במספר מיזמים חשובים בישראל, מספר כי בחר להשתקע בשכונה בשל האטרקטיביות שלה למשפחות. "הבטיחו לנו אזור ברמה גבוהה, עם תשתיות מתקדמות וסביבה שמתאימה לאנשים עם סטנדרטים מסוימים של איכות חיים. העירייה עושה מאמצים לשמור על הניקיון וז ניכר היטב בשטח, אבל זה לא הגיוני שתושבים בעצמם יגרמו ללכלוך שפוגע בכולנו."

כרמי גת: הזדמנות גדולה – ואתגר סביבתי משמעותי

השכונה בה מתגוררים אנשי הייטק רבים, ממוקמת בסמוך לצירי תנועה מרכזיים כמו כביש 6 וכביש 40, ומאפשרת גישה נוחה למרכזי התעסוקה בעיר ובסביבה. בשנים האחרונות, אזור ההייטק בקריית גת משך אליו חברות טכנולוגיה רבות, מה שהוביל להגירה חיובית של עובדים בתחומי ההייטק ובני משפחותיהם לשכונה החדשה.

כעת, תושבי השכונה מקווים שהדיירים באזור יכבדו את האחרים ויתחילו לדאוג לניקיון במטרה לשמור על רמת החיים שהובטחה להם עם המעבר לשכונה. "אנחנו לא מבקשים הרבה – רק שהשכונה תישאר נקייה כמו שהובטח לנו כשהחלטנו לקנות פה דירה", מסכם אחד התושבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות