מכתב יומי מהרבי מליובאוויטש: איך להפסיק 'לטחון' מחשבות ולהתחיל לחיות?

כוח ההיסח דעת – איזון בין רומינציה לעשייה

בעולם שבו רבים עסוקים בהתבוננות פנימית בלתי פוסקת, דבריו של הרבי מליובאוויטש זצ"ל מציעים גישה מאוזנת יותר: עלינו להיות מודעים לעצמנו ולמצבנו, אך לא לשקוע ברומינציה – אותה טחינה מתמשכת של מחשבות, שעלולה להכביד עלינו ולמנוע מאיתנו להתקדם. במקום זאת, הרבי מציע להתמקד בעשייה שתאפשר לנו לצמוח ולמצוא פתרון אמיתי.

במכתב ששלח הרבי למי שהתמודדה עם קשיים אישיים, הוא מדגיש את חשיבות האיזון בין מודעות עצמית לבין יציאה מהמעגל הפנימי של המחשבות על ידי עיסוק מועיל וחיובי:

תוכן המכתב:

"כנראה עיקר הסיבה למצבה – הוא זה שמתבוננת במצבה בתמידות.

וככל שתסיח דעתה יותר מזה – יוטב המצב ויתוסף בהצלחת עניני הרפואה שמתעסקת בהם.

ולהקל בהיסח הדעת – הרי זה על ידי שתהיה עסוקה בענין אחר לגמרי – איזה שיהיה (משרה, לימודים, עזר לנערות ביראת שמים וכיוצא בזה).

ואם תסיח דעת לגמרי – במשך קצר תתרפא."

הרבי אינו אומר להתעלם מעצמנו או מהתמודדותנו, אלא להימנע מהתבוססות בלתי פוסקת בהרהורים. ההתבוננות היא חשובה, אך כאשר היא הופכת לרומינציה – היא עלולה דווקא לעכב אותנו. הפתרון הוא למצוא איזון: להכיר במצבנו ולפעול מתוך מודעות, אך בו בזמן לפנות מקום לעשייה חיובית, בין אם בלימודים, עבודה או סיוע לזולת.

כאשר האדם עסוק במשהו מעבר לעצמו – הוא לא מאבד את עצמו, אלא דווקא מוצא את עצמו באמת. וזהו, אולי, סימן הבריאות האמיתי: כשהאדם לא מרגיש את עצמו כל כך, אלא פועל מתוך חיבור אמיתי למה שמעבר לו.

טראמפ: "החטופים נראים כמו ניצולי שואה: לא יודע כמה עוד נוכל לסבול"

הרבי מלובביץ צילום: JEM

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן