י' בשבט – יום ששינה את פני היהדות בעולם – ציון דרך בהיסטוריה החב"דית – ויום עם משמעות לכל יהודי
י' בשבט שיחול השבת הוא תאריך טעון במשמעות היסטורית ורגשית. זהו יום ההילולא של האדמו"ר השישי לחסידות חב"ד, רבי יוסף יצחק שניאורסון (הריי"צ), אשר נסתלק בניו יורק בשנת תש"י (1950). שנה לאחר מכן, בתאריך זה, קיבל עליו חתנו וממלא מקומו, הרבי מליובאוויטש, את הנהגת חסידות חב"ד – הנהגה ששינתה את פני היהדות בדורנו.
הרבי הריי"צ נולד בשנת תר"ם (1880) ופעל ללא לאות להצלת היהדות ברוסיה הסובייטית, תוך מסירות נפש עילאית. הוא נרדף על ידי הקומוניסטים בשל הפצת תורה וקיום חיי תורה ומצוות בתנאים בלתי אפשריים, ואף נאסר ועונה בשל כך. לאחר שחרורו, המשיך את שליחותו בארה"ב, שם פעל לביסוס יהדות תוססת גם בתפוצות.
נטמן ב'אוהל' המפורסם ברובע קווינס שבניו יורק, במקום שלימים נטמן בו חתנו – הרבי מליובאוויטש הנוכחי. אלפים רבים מכל רחבי תבל נוהגים ביום זה לפקוד את ציונו הקדוש.
הרבי מליובאוויטש – הנהגה פורצת גבולות
שנה לאחר הסתלקותו של הריי"צ, בי' שבט תשי"א (1951), נשא הרבי מליובאוויטש את מאמר החסידות "באתי לגני" והחל להנהיג את חסידות חב"ד. הנהגתו לא נותרה נחלת החסידים בלבד. הרבי חידש גישה יהודית-חסידית שפונה לכל יהודי, ללא קשר לחסידות או זרם. תחת הנהגתו הפכה חב"ד לתנועה כלל-יהודית, עם שליחים בכל פינה בעולם, בתי חב"ד, מבצעי תפילין, הדלקת חנוכיות ציבוריות, ועוד.
מה המשמעות של היום הזה לכל יהודי?
י' בשבט איננו רק תאריך חב"די. הוא מסמל אחריות, מסירות, ואהבת ישראל חובקת-כל. הרבי הדגיש פעמים רבות כי כל יהודי, יהיה מי שיהיה, נושא שליחות בעולם – להפיץ אור ולהוסיף בטוב. הרבי הריי"צ התחיל עם שימת הנשים בפרונט, עד אליו הנשים לא היו קשורות ל'רבי' באופן ישיר, אישה הייתה 'אשת חסיד' והרבי זה שגילה שהנשים עצמם משפיעות בפני עצמם , וצריכות ויכולות ללמוד חסידות. והרבי הנוכחי המשיך עם זה בכל התוקף, עד שבקורונה נחשפנו לתופעה ששליחות נשארו במקום השליחות שלהם לאחר שבעליהם נפטר מהמגיפה.
ביום זה אנו נתבונן יחד בערכים שהרבי וחותנו החדירו בעם ישראל
שליחות יהודית – כל אחד, גם אם אינו נמנה על צבא השלוחים הרשמי, יכול להיות שליח במקום שלו, בבית, בעבודה ובקהילה.
אהבת ישראל ללא תנאי – לאהוב כל יהודי ללא הבדל רקע או השקפה, דווקא בימים אלו שנראה כלפי חוץ שישנם מחלוקות ופערים בין חלקי העם.
התמודדות עם אתגרים באמונה ובאומץ – ללמוד מהרבי הריי"צ כיצד לא לוותר על היהדות גם בתנאים הקשים ביותר.
איך כל אחד יכול להתחבר ליום הזה?
גם אם אינך נמנה על חסידי חב"ד, יום זה יכול להיות עבורך הזדמנות להעמיק בעבודת ה', בלימוד תורה מתוך חיות, ובקבלת אחריות אישית להפצת יהדות. אפשר להתחבר ליום דרך לימוד ממאמר החסידות "באתי לגני", השתתפות בהתוועדות חסידית, או פשוט לקבוע החלטה טובה שמקדמת את עולמך הרוחני.
י' בשבט זהו יום של כל יהודי שמבקש להיות חלק מתנועה של אור, חיבור ושליחות.
טראמפ: "ישראל תעביר את עזה לארה"ב לאחר הלחימה"
![הרבי הריי''צ והרבי נשיא דורנו - רבי מנחם מנדל שניארסהון](https://keif.co.il/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-06-at-16.52.59-225x300.jpeg)