יום השואה הבינלאומי בכנסת: מיזם "משאלת לב" מציין חמש שנים והגשמת 2,500 משאלות של שורדי שואה
בכנסת התקיים אמש אירוע מיוחד ומרגש לרגל יום השואה הבינלאומי, בו צוין חמש שנים לפעילותו של מיזם "משאלת לב". המיזם, שיתוף פעולה בין משרד הבריאות ועמותת "עזר מציון", כבר הגשים 2,500 משאלות של שורדי שואה.
האירוע, שנערך באולם נגב בכנסת, אירח חמישה שורדי שואה שהגשימו חלום אישי במסגרת המיזם. המשאלות, שנאספו על ידי רכזות העמותה ועובדות סוציאליות במוסדות הגריאטריים, מעניקות רגעים של משמעות ותקווה לאותם שורדים, רבים מהם במחלקות תשושי נפש וסיעודיים. הן שומעות מפי הניצולים את סיפורים חייהם את משאלותיהם, ופועלות יחד עם מחלקת האמבולנסים של העמותה על מנת להגשים לשורדי השואה את משאלותיהם. המפגש התקיים לציון 5 שנים לפעילות המיזם והגשמת 2500 משאלות במסגרתו.
שורדי ושורדות השואה הגיעו עם בני משפחותיהם לכנסת ולקחו חלק בדיון במליאה לציון יום השואה הבינלאומי. במסגרת המפגש הועלו על נס פועלם וגבורתם של שורדי ושורדות השואה והוענקה להם תעודת הוקרה מיוחדת על תרומתם להתפתחות החברה והעם וישראל מתוך חוסן ושליחות אמיתית. השורדים סיפרו על החלום שזכו להגשים במסגרת המיזם והדגישו את המשמעות הגדולה עבורם ועבור בני משפחתם".
יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, שהנחה את האירוע, הדגיש את חשיבות המעמד:
יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אמר באירוע: "אני רוצה להודות לכם שבאתם לכאן ושזכיתי לשמוע את הדברים המופלאים שאתם עושים כאן – עזר מציון, משרד הבריאות וכמובן שורדי השואה היקרים שלנו. אתם ראיתם בימי חייכם דברים קשים מאוד, וגם עכשיו אנחנו חווים זמנים קשים מאוד. אבל כמו שהעם היהודי ידע לקום מההריסות והחורבן של השואה, ולא רק לשרוד, אלא להקים פה מדינת מופת, מדינה מצליחה בכל כך הרבה תחומים, בתרבות, ברוח, בטכנולוגיה, במדע, ברפואה וכמובן ביטחון, שזה אחד הדברים החיוניים לנו, אנחנו גם נקום מהזמנים הקשים האלו שאנחנו חווים אותם כעת. ובעזרת השם נראה את החטופים חוזרים למשפחותיהם, נראה את החיילים חוזרים בשלום לבתיהם, והמדינה הזו תמשיך לצמוח, לפרוח, לשגשג לדורי דורות קדימה.תודה רבה לכם.
שר הבריאות: "מחויבותנו להבטיח טיפול מסור והזדקנות בכבוד"
שר הבריאות, אוריאל בוסו, שיבח את המיזם והבטיח כי המדינה תמשיך לדאוג לרווחתם של שורדי השואה: "המיזם המרגש שיזמו משרד הבריאות וארגון עזר מציון, הוא דרך נוספת להביע את הערכתנו העמוקה לדור שהקים את המדינה מתוך חורבות השואה. באמצעות מיזמים כאלה, אנו מבטיחים שלשורדי השואה תינתן תשומת הלב והדאגה שהם ראויים לה, כחלק ממחויבותנו להבטיח טיפול מסור והזדקנות בכבוד לכל קשיש, ובפרט לאלו שחרטו על דגלם את רוח ההקרבה והתקומה".
עו״ס עדינה אנגלרד, מנהלת המחלקה לעבודה סוציאלית בגריאטריה במשרד הבריאות: "הגשמת משאלות לשורדי השואה הינה זכות גדולה לנו כמערכת בריאות וכחברה שמציינת את משמעות חייהם וחובתנו להמשיך לשמור , לטפל ולציין בכל הזדמנות את סיפורי חייהם. השפעת הגשמת המשאלות והחוויות המרגשות מספקת רגעים מיוחדים ואחדות, תוך תקווה והחיזוק הרגשי."
מנהל חטיבת הסיעוד בעמותת עזר מציון יעקב לפידות: "קדושת החיים עומדת תמיד לנגד עינינו. הגשמת המשאלות של שורדי השואה מסמלת יותר מכל את קדושת החיים: את הבחירה שלהם להמשיך לחיות, להקים משפחות לתפארת ולבנות את הארץ הזו וזו הזכות שלנו לעזור ולאפשר להם עוד חלק עמוק ומשמעותי במושג העצום הזה שנקרא- חיים."
נעמי מזרחי: "זו זכות גדולה להגשים את חלומותיהם"
מנהלת מיזם משאלת לב בעמותת עזר מציון נעמי מזרחי: "כשאנחנו רואים מקרוב את ההתרגשות הגדולה של שורדי השואה – אנו מבינים ומרגישים שזו זכות גדולה שלנו להיות שם איתם ולהגשים את חלומותיהם. זו התרומה שלנו לאנשים שמדינת ישראל כולה חייבת להצדיע להם ולומר להם תודה על תרומתם בבניין הארץ הזאת."
המפגש בכנסת חידד את חשיבות הפעילות למען שורדי השואה והצורך המתמשך להעניק להם יחס אישי, כבוד וחום אנושי. המיזם ימשיך לפעול להגשמת משאלות נוספות, במטרה להעניק רגעי אושר ושמחה לאלה שהקדישו את חייהם לבניין הארץ ולחיזוק החברה הישראלית.
AI מחליף את הרופא? מפגש מנהלים על עתיד הרפואה בישראל
![מיזם "משאלת לב" מציין חמש שנים של פעילות בכנסת והגשמת 2,500 משאלות של שורדי שואהצילום: עזר מציון](https://keif.co.il/wp-content/uploads/2025/01/WhatsApp-Image-2025-01-29-at-11.57.38-300x200.jpeg)
צילום: עזר מציון
![מיזם "משאלת לב" מציין חמש שנים של פעילות בכנסת והגשמת 2,500 משאלות של שורדי שואהצילום: עזר מציון](https://keif.co.il/wp-content/uploads/2025/01/WhatsApp-Image-2025-01-29-at-11.57.37-300x200.jpeg)
צילום: עזר מציון
![צילום: עזר מציון](https://keif.co.il/wp-content/uploads/2025/01/WhatsApp-Image-2025-01-29-at-11.57.36-300x200.jpeg)
![צילום: עזר מציון](https://keif.co.il/wp-content/uploads/2025/01/WhatsApp-Image-2025-01-29-at-11.57.35-300x200.jpeg)