שביתה במכללות: סגל ההוראה עוצר את הבחינות במחאה על פערי השכר

שביתה סגל הוראה - עצרת מחאה של הסגל הזוטר באוניברסיטת תל-אביב. ה-17 באוקטובר 2018 (צילום באדיבות ועד הסגל הזוטר של אונ' ת"א)

אפליית המכללות הציבוריות: סגל ההוראה משבש את הבחינות והעבודות ללא הגבלת זמן – מאבק הסגל הזוטר: "לא ייתכן ש-11 שנים לא חל עדכון בשכרנו"

סגל ההוראה במכללות הציבוריות המאוגד בארגון כוח לעובדים פתח הבוקר בשביתה ללא הגבלת זמן, הכוללת שיבוש הבחינות והמטלות ב-14 מכללות ברחבי הארץ. במסגרת השביתה לא יימסרו שאלוני בחינות ומטלות, לא יתקיימו בחינות, ולא יימסרו ציונים.

לדברי האיגוד, פערי השכר בין סגלי ההוראה במכללות הציבוריות לעמיתיהם באוניברסיטאות עומדים על כ-50%, והם דורשים לצמצם את הפערים במסגרת המשא ומתן עם ות"ת, האוצר וור"מ, המתנהל מאז יוני 2023. האיגוד טוען כי מזה 11 שנים לא חל עדכון בשכרם של סגלי ההוראה, חרף ניסיונות להגיע להסכם.

דווקא עכשיו, כאשר חשיבות המכללות לפריפריה ברורה כל כך

ד"ר מולי בנטמן, מרצה במכללת ספיר וחבר איגוד סגל ההוראה, מדגיש את תרומת המכללות הציבוריות לפריפריה החברתית-כלכלית: "אומרים לנו שזה לא הזמן לתוספות שכר, אך זו אף פעם לא העת להעלאת שכר. למעלה מעשור (!) ששכרנו לא עודכן. גם בימי הקורונה נאמר לנו שזו לא העת, ובכל זאת הצלחנו לחתום על הסכם שכלל שיפורים מסוימים. לא צריך להבהיר לנו את מורכבות השעה. המכללות הציבוריות הם מפעל חברתי חשוב ואנחנו גאים להיות חלק ממנו. דווקא בימים אלה זקוקים הסטודנטים שלנו, רובם ככולם מהפריפריה החברתית כלכלית של ישראל, לתמיכה ולתיגבור. גם בכדי לנסות ולחזור לשגרה, אך גם כמשרתי מילואים. אנחנו מגויסים למשימה באופן מלא, אך לא ייתכן שבה בעת נאלץ לעבוד בשכר מחפיר, ללא ביטחון תעסוקתי, המחייב אותנו לעבוד בכמה מקומות עבודה במקביל".

"פערי השכר מאיימים להחריף את המשבר"

בן אידלברג, ראש ענף השכלה גבוהה בארגון כוח לעובדים, קורא למוסדות האקדמיים להתעשת: "התנהלות ות"ת בתור הגורם המתקצב מאיימת להחריף את פערי השכר בין מרצי המכללות הציבוריות לבין עמיתיהם באוניברסיטאות. זוהי מכה נוספת למפעל החברתי החשוב הזה, שרק לאחרונה שב לפעילות מלאה. אנו קוראים לות"ת ור"מ ולאוצר להתעשת, ולהבין את גודל השעה ואת הצורך- היום יותר מתמיד להקטין את הפערים בין מרכז לפריפריה באקדמיה".

באיגוד סגל ההוראה מציינים כי לאור מורכבות השעה, בחרו לפתוח את המאבק בצעדים מדודים, אך ללא נכונות ראשי המכללות לפעול לצמצום האפליה כלפי סגלי ההוראה במכללות, ישקול האיגוד את צעדיו להמשך המאבק.

המכללות האקדמיות הציבוריות פועלות בישראל קרוב ל- 30 שנה. הקמת המוסדות הללו מזוהה כ"מהפכת המכללות", אשר אפשרה למוסדות נוספים מלבד האוניברסיטאות להעניק תואר אקדמי ולפעול בפריסה ארצית, בדגש על הפריפריה. בזכות פעילותן של המכללות הציבוריות, הוכפל היקף הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון בישראל וכ – 25% מכלל הסטודנטים לומדים במוסדות בצפון ובדרום הארץ. במכללות הציבוריות לומדים כ- 80,000 סטודנטיות וסטודנטים ומלמדים בהן כ- 6,000 מרצות ומרצים מהסגל הזוטר, שכוח לעובדים הוא הארגון המייצג הענפי שלהם. במהלך שנת 2020 הוביל איגוד הסגל האקדמי בכוח לעובדים לחתימה על הסכם ענפי ראשון לסגל הזוטר במכללות הציבוריות אשר כלל מספר שיפורים חשובים בתנאי ההעסקה של המרצות והמרצים.

המכללות המאוגדות באיגוד סגל ההוראה במכללות הציבוריות

מכללת רופין, בית ברל, שנקר, המכללה האקדמית תל אביב- יפו, המכון הטכנולוגי חולון HIT, מכללת הדסה, מכללת עזריאלי, מכללת אשקלון, סמינר הקיבוצים, מכללת אחווה, מכללת כנרת-עמק הירדן, מכללת ספיר, האקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים, ועמק יזרעאל (מצויה בשקט תעשייתי).

איראן לא עוצרת: ניסיונות למשוך ישראלים לחו"ל – חטיפה ופגיעה על הכוונת

שביתה סגל הוראה -עצרת מחאה של הסגל הזוטר באוניברסיטת תל-אביב. ה-17 באוקטובר 2018 (צילום באדיבות ועד הסגל הזוטר של אונ' ת"א)
שביתה סגל הוראה –
עצרת מחאה של הסגל הזוטר באוניברסיטת תל-אביב. ה-17 באוקטובר 2018 (צילום באדיבות ועד הסגל הזוטר של אונ' ת"א)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן