אחרי מו"מ של ההסתדרות: העובדים יקבלו מענק של 2500 ש"ח וסל הטבות
תוספות שכר משמעותיות, קיצור שבוע העבודה, מענק חד-פעמי של 2500 ש"ח, הטבות ושיפור ניכר בתנאי העבודה – אלו רק חלק מהשינויים שמביא עמו הסכם קיבוצי חדש שנחתם לפני כחודש כשמטרת ההסכם היא לתקן עוול ארוך שנים וליצור תנאי העסקה הולמים לעובדים בהתאם להשכלתם ולעיסוקם. ההסכם, שייכנס לתוקפו מיידית, יחול עד סוף מרץ 2028 וכולל שורת צעדים שעתידים לשפר את חיי העובדים ולהבטיח את היציבות.
מענקים, שכר ותנאים משופרים
ההסכם כולל מגוון שינויים מהותיים, בהם מענק חד-פעמי בגובה 2,500 שקלים לעובדים זכאים, העלאת שכר היסוד במספר פעימות, ומתן תוספות יומיות חדשות לתפקידים ספציפיים בארגון. בנוסף, הוסכם על מנגנון מענקי מצוינות שנתיים שיתמרצו עובדים בעלי הישגים בולטים.
קיצור שבוע העבודה והכשרות מקצועיות
במסגרת ההסכם, שבוע העבודה יקוצר ל-40 שעות, והעובדים יהיו זכאים לימי השתלמות בשכר, עם אפשרות לצבור עד 45 ימים. מטרת ההשתלמויות היא לקדם נאותות מדעית ולשפר את כישוריהם המקצועיים.
שינויים ארגוניים וייעול
ההסכם מציין גם שינויים במבנה הארגוני, כולל מנגנוני רוטציה וניוד עובדים לשיפור היעילות התפעולית. שיפורים נוספים כוללים השתתפות באחזקת ארוחות העובדים והנהגת שיטות חדשות לדיווחי נוכחות לעובדי שטח.
רשות העתיקות מובילה את הדרך
ההסכם נחתם בין משרד האוצר, ההסתדרות, הנהלת רשות העתיקות ווועד העובדים, ומשפיע על כ-550 עובדים. יו״ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בירך על ההסכם: "בהקשבה ובאחריות הצלחנו להגיע להסכמות שמבטיחות את עתיד הארגון והעובדים."
מנהל רשות העתיקות, אלי אסקוזידו, הוסיף: "ההסכם מגדיר מחדש את שכר עובדי הליבה, מצמצם פערים ומשפר את פריון העבודה, ובכך מבטיח את עתיד מקצוע הארכיאולוגיה."
יו"ר ועד העובדים, אלה נגורסקי, התייחסה גם היא: "זהו הסכם תקדימי שמביא בשורה אמיתית לעובדי הרשות."
ההסכם מהווה צעד משמעותי לתיקון עוולות העבר ושיפור התנאים של עובדי רשות העתיקות – תהליך שממחיש את כוחם של שיתוף פעולה וניהול מקצועי במערכת יחסי העבודה בישראל.
המהפכה בגבעת שאול: ירושלים בדרך לקריית תעסוקה חדשה וחדשנית – ירושלמים – חדשות ירושלים