מחלבת עז הרים: צעיר בן 27 משדרג מסורת עתיקה לגבינות בוטיק

חדשנות ומסורת נפגשות: גבינות איכות מחלב עזים ובקר במגע עכשווי

מחלבת עז הרים במעיליא, עברה לאחרונה לבעלות חדשה וצעירה. סלים ארשיד מהכפר ראמה, רק בן 27, גמולוג יהלומים במקצועו, ששהה מספר שנים באוקראינה, התעניין תמיד בייצור גבינות, ביקר במפעלי גבינות מובילים שם, והתאהב בתהליך. הוא חקר ולמד לעומק את נושא מפעלי ייצור המזון, לרבות ייצור גבינות ומוצרי חלב,  וכשחזר לארץ, רכש את המחלבה מבעלותה הקודמת, ששימרה את המסורת העתיקה, שיפץ והחליף את כל הציוד, גם כדי להביא חדשנות וקידמה, ועדיין לשמור על תהליך הייצור המסורתי לייצור גבינות עזים ובקר איכותיות.

המחלבה מייצרת מגוון רחב של גבינות כמו: גבינות לאבנה, גבינות רכות, יוגורטים,  גבינות ברינזה (מלוחות), שכולן עשויות 100% חלב עזים ובקר מפוסטר. תהליך ייצור הלאבנה והיוגורט במחלבה נעשה בשיטה המסורתית העתיקה בדיוק כמו האבות הקדומים. החלב מגיע למכונת הפיסטור לאחר שעבר בדיקות מקיפות, שהוא לא החמיץ, וכשהוא בטמפרטורה נמוכה מאוד, כשלוש מעלות. לאחר מכן מעלים את הטמרפרטורה ל 95 מעלות. בתהליך הזה החיידקים מתים, והחלב מוכן. משם הוא נעטף בבדים ענקיים, ונתלה למשך יום שלם. בסוף התהליך הוא מועבר לפיילה גדולה להוספת אנזים שמפריד בין המים לחלב ובכך הוא מתגבש.

תרומה לקהילה

המחלבה מעסיקה כ-30 עובדים, ביניהם גם בעלי מוגבלויות, ובכך תורמת לשילוב חברתי ולקהילה המקומית.

איפה אפשר למצוא את הגבינות?

מוצרי המחלבה זמינים במעדניות בוטיק בצפון ובמרכז הארץ וברשתות שיווק מובילות, כמו קשת טעמים ודבאח.

פרטי יצירת קשר

המעדנייה סמוך למחלבה פתוחה בימים א'-ו', בין השעות 07:00-16:00. טלפון: 04-9888548.

כל הגבינות כשרות למהדרין בד"ץ בית יוסף.

מחלות החורף מכות: שיא של כל הזמנים בפניות למרכזי יד שרה

צילום: גליה אבירם
צילום: גליה אבירם
צילום: גליה אבירם
צילום: גליה אבירם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן