חורף בטעם של פעם: מרק עוף עשיר וקרעפלך בשרי במתכון מנצח

מתכון למרק עוף עם קרעפלך בשר – חגיגה חורפית בקערה

אין כמו מרק עוף מהביל לשדרוג שולחן השבת או להפוך יום חורפי לארוחה מנחמת ומיוחדת. הוסיפו לו קרעפלך ממולאים בבשר ותזכו במנה שהיא לא רק מסורתית אלא גם מלאת טעם וניחוחות. המתכון הזה, באדיבות נעמן , ילווה אתכם שלב אחר שלב בהכנת מרק העוף המושלם והקרעפלך שכולם יחטפו.

מרק עוף

מצרכים:

2 כרעיים

4 כנפיים

3 גזרים קלופים

2 קישואים

2 בצלים לבנים

2 שורש פטרוזיליה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. מוזגים 4 ליטר מים לסיר גדול.

2. חותכים גס את כל הירקות ומכניסים לסיר יחד עם עשבי התיבול.

3. מביאים לרתיחה, מוסיפים את העופות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4. מבשלים על אש בינונית במשך שעה וחצי, מקפים את הקצף המצטבר מדי פעם.

קרעפלך בשר

מצרכים לבצק (40 יחידות):

500 גרם קמח לבן

25 גרם מלח

250 מ"ל מים רותחים

1 ביצה

25 גרם שמן קנולה

מצרכים למילוי:

1/2 קילו בשר בקר טחון (עדיף מצלעות)

2 בצלים קצוצים

מלח, פלפל

הכנת הבצק:

1. שמים בקערת מיקסר את הקמח, המלח והמים הרותחים ולשים עם וו לישה במשך כ-3 דקות.

2. מוסיפים את הביצה והשמן, וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

הכנת המילוי:

1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.

3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומצננים.

הרכבת הקרעפלך:

1. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי דק וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

2. מניחים כפית מהמילוי בכל עיגול, סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים היטב את הקצוות.

בישול הקרעפלך:

אופציה ראשונה: מבשלים את הקרעפלך בקבוצות קטנות במים רותחים. כשהם צפים, מוציאים בעדינות וממשיכים לנגלה הבאה.

אופציה שנייה: מוסיפים את הקרעפלך ישירות למרק העוף המבעבע זמן קצר לפני ההגשה ומבשלים עד שהם צפים.

טיפ להגשה מושלמת:

הגישו את המרק בקערה עמוקה עם 2-3 קרעפלך לכל מנה. פזרו מעט פטרוזיליה קצוצה מעל והכינו לעצמכם מקום לתשואות סביב השולחן.

צילום: שירן כהן שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן