32 נשים נרצחו השנה בישראל: הנתונים המזעזעים שמחייבים פעולה מיידית

אלימות נגד נשים בישראל: תמונת מצב מדאיגה ממצאי סקר ביטחון אישי 2023

נתוני רצח נשים: תמונת מצב עגומה

לרגל יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות נגד נשים, נחשפים נתוני משטרת ישראל והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמציגים תמונה מדאיגה של אלימות נגד נשים בישראל. בשנת 2023 נרצחו 32 נשים, כאשר ב-11 מקרים (34.4%) החשוד היה בן זוג, וב-7 מקרים (21.9%) החשוד היה בן משפחה אחר.

השוואה לנתוני 2022 מראה עלייה של 45% במספר הנשים שנרצחו: באותה שנה נרצחו 22 נשים, מתוכן 40.9% על ידי בן זוג. מגמת העלייה ממחישה את הצורך הדחוף בפעולות מיידיות למניעת האלימות.

נפגעות עבירה: תמונה רחבה

סקר ביטחון אישי 2023 חושף כי מעל חצי מיליון נשים בנות 20 ומעלה בישראל נפגעו מעבירות שונות במהלך השנה האחרונה – כ-17.5% מהאוכלוסייה הנשית בקבוצת גיל זו. נתונים בולטים:

  • הטרדה מינית: 5.7% מהנשים דיווחו כי נפגעו מהטרדה מינית, כאשר השיעור הגבוה ביותר נמצא בקרב נשים בנות 34-20 (11.6%).
  • 1 אלף (75.3%) מכלל הנשים שנפגעו מהטרדה מינית, נפגעו בשנה האחרונה מחוץ למקום עבודתן, לעומת 43.7 אלף (24.7%) שנפגעו מהטרדה מינית במקום העבודה.
  • אלימות או איום באלימות: 3.9% מהנשים דיווחו כי נפגעו, כאשר נשים בעלות תארים אקדמיים סובלות מהשיעור הגבוה ביותר (5.2%).
  • בריונות ברשת וביוש: 3% מבעלות תארים אקדמיים דיווחו על פגיעות מסוג זה.

תחושת ביטחון אישי: נשים חשות פחות בטוחות מגברים

תחושת הביטחון האישי בקרב נשים בישראל נמוכה משמעותית מזו של גברים. רק 65.6% מהנשים דיווחו כי הן מרגישות בטוחות ללכת לבד באזור מגוריהן בשעות החשכה, לעומת 82.5% מהגברים. פער זה ניכר במיוחד בקרב נשים צעירות בגילי 24-20, שם הפער בין המינים מגיע לכ-25%.

השפעת עבירות קודמות על תחושת הביטחון

נשים שחוו פגיעה בעבר חשות פחות בטוחות. שיעור הנשים שנפגעו בעבר ומרגישות בטוחות עומד על 54.9%, לעומת 66.9% בקרב נשים שלא נפגעו. הנתונים בקרב גברים דומים אך פחות חמורים – 70.3% לעומת 83.8%, בהתאמה.

דיווח למשטרה: פערי דיווח מדאיגים

מרבית הנשים שנפגעו מעבירות אינן מדווחות למשטרה. רק 32.5% מהנשים שנפגעו מאלימות או איום באלימות דיווחו על כך, נתון זהה לשיעור הדיווח בקרב גברים. הנתונים מעלים את הצורך בעידוד הנפגעות לפנות לרשויות ולדווח.

רקע דתי והשכלה: כיצד הם משפיעים?

בסקר נשאלו המשיבים מהי דתם ומידת דתיותם. לפי ממצאים אלו ניתן לחלק את הנשים היהודיות לפי מידת דתיות (חרדיות; דתיות; מסורתיות-דתיות; מסורתיות שאינן כל כך דתיות; חילוניות) ולבחון את שיעור הנפגעות בקרב כל קבוצת מידת דתיות.

4.8% מהמסורתיות שאינן כל כך דתיות ו-4.1% מהחילוניות דיווחו על היפגעות מאלימות או איום באלימות.

שיעור הנשים שדיווחו על היפגעות מהטרדה מינית עמד על 7.9% בקרב דתיות, על 7.3% בקרב חילוניות ועל 6.9% בקרב מסורתיות שאינן כל כך דתיות.

2.7% מהחילוניות דיווחו על היפגעות מבריונות ברשת וביוש.

הנתונים משקפים את ההיקף הרחב של האלימות נגד נשים ואת ההשפעה החמורה של עבירות אלה על תחושת הביטחון האישית. כדי לצמצם את האלימות, נדרשת פעולה מערכתית הכוללת חינוך, חקיקה ואכיפה.

דרמה בצה"ל: מינויים בכירים הוקפאו על רקע אירועי ה-7 באוקטובר

נערך עבור אתר: כיף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן