שקיפות או חדירה לפרטיות? ישראל מצטרפת לתקן CARF

ישראל מצטרפת לתקן CARF של ה-OECD: צעד נוסף במלחמה בהון השחור

תקן ה-CARF: מהו ולמה הוא חשוב?

בהודעה משותפת של משרד האוצר ורשות המסים, נמסר כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע על מחויבותו להצטרף למודל חילופי המידע האוטומטיים למגזר הנכסים הדיגיטליים (CARF) של ה-OECD. מדובר בצעד אסטרטגי שמטרתו לשפר את השקיפות במגזר הקריפטו ולהילחם בהון השחור.

תקן ה-CARF, שפותח בעקבות בקשת ראשי מדינות ה-G20 באוקטובר 2022, נועד לבנות מערכת חילופי מידע רחבה ושקופה עבור מגזר הנכסים הדיגיטליים. התקן ייושם במדינות החברות בו החל משנת 2027, וישראל מצטרפת ל-59 מדינות שכבר התחייבו למהלך, כולל ארצות הברית, קנדה, אנגליה, שוויץ, סינגפור, לוקסמבורג, מלטה, קפריסין, ג'יברלטר ועוד.

מלחמה בהון השחור: עוגן מרכזי במדיניות משרד האוצר

המלחמה בהון השחור מהווה עוגן מרכזי במדיניות משרד האוצר, בהובלת שר האוצר. זאת, בין היתר באמצעות הגברת שקיפות המידע מול רשויות המס בישראל ובעולם. לטובת מטרה זו, ישראל פעלה ופועלת במספר מישורים, ביניהם הטמעת מנגנוני ה- CRS וה- FATCA בפקודת מס הכנסה, הצטרפות לאמנה המולטילטראלית לחילופי מידע עליה חתומים מעל 135 מדינות נוספות וכן חתימה על אמנות מס בילטרליות הכוללות סעיפי החלפת מידע פרטניים.

ביטול הפטור לדיווח לעולים חדשים ולתושבים חוזרים ותיקים

אחד הצעדים המרכזיים שנעשו במהלך שנת 2024 הועבר תיקון 272 לפקודת מס הכנסה שבמסגרתו בוטל הפטור מהדיווח לעולה חדש ותושב חוזר ותיק ונקבעו חובות דיווח לנאמנים ולבעלי שליטה. כתוצאה מהטמעת התיקון בפקודת מס הכנסה, מדינת ישראל עברה בהצלחה את ביקורת הגלובל פורום בנושא השקיפות והדיווח לצורכי מס.

הצהרות בכירי הכלכלה בישראל

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "מחויבותנו ליישום הסטנדרט הבינלאומי לחילופי מידע ולהגברת השקיפות המיסויית של מגזר הקריפטו (CARF), תומכת במדיניות משרד האוצר למלחמה בהון השחור ובהעלמות מס. הכללים, כפי שנקבעו על ידי ה-OECD, יסייעו להגברת האכיפה והגביה של רשות המסים על הפועלים במגזר זה, מתוך מטרה לתת לרשות המסים את הכלים להשיג את המידע על הפועלים במגזר הקריפטו שאינם מדווחים על פעילותם במטרה להתחמק מתשלום המס בגין פעילות זו."

הכלכלן הראשי והממונה על הכנסות המדינה, ד"ר שמואל אברמזון: "הצהרתו של שר האוצר על מחויבותו להטמיע את תקן ה- CARF תסייע להגברת האכיפה וגביית המסים. בנוסף, מהלך זה הוא צעד משלים למהלכי מדיניות שישראל מובילה להסדרת תחום הנכסים הדיגיטליים, בהתאם לסטנדרט הבינלאומי המתגבש, אליו מצטרפת רשימת מדינות מגוונת ורחבה. ברצוני להודות לדרג המקצועי אשר עמל רבות על בחינת האפשרויות וההשלכות הכרוכות בהטמעת התקן האמור ובגיבוש ההמלצה לשר״.

מנהל רשות המסים, עו"ד שי אהרונוביץ': "ההחלטה שהתקבלה משקפת את מחויבות הממשלה להגברת השקיפות המיסויית ולמלחמה בהון השחור וזאת באמצעות הצטרפות למנגנון חילופי המידע למגזר הקריפטו כפי שנקבע על ידי ה-OECD ואומץ על ידי מספר רב של מדינות מפותחות ומתפתחות אשר חלקן מהוות מדינות שוק משמעותיות במגזר הקריפטו, הן בהיבט המשקיעים והסוחרים והן בהיבט של המגזר העסקי העוסק בפיתוח תעשיית הקריפטו על גווניה השונים. מסגרת חילופי המידע מוכיחה את עצמה כאפקטיבית ויעילה להגברת האכיפה של רשות המסים ואני בטוח שאימוץ כללי ה- CARF יביא להגברת האכיפה והגביה ממגזר הקריפטו".

הטמעת תקן CARF צפויה לשפר את יכולת האכיפה של רשות המסים ולצמצם את תופעת העלמות המס במגזר הקריפטו. במקביל, המהלך ישפר את מעמדה של ישראל בזירה הבינלאומית כמדינה המקפידה על סטנדרטים גבוהים בתחום השקיפות הפיננסית.

זעזוע בחדרה: אזיקונים על פעוטות ושקרים להורים במעון פעוטות

נערך עבור אתר: כיף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן