פרשת לך לך איך לצאת מהכבלים הטבעיים שלך ולגלות את עצמך האמיתי

לך לך: המסע לגילוי עצמי אמיתי

פרשת לך לך מלמדת אותנו מסר נצחי: כל מה שאנו חושבים, מרגישים, ומכירים – אפשר ואף צריך לצאת ממנו. על ידי כניסה פנימה, אל מעמקי הנפש, ניתן להבין מה באמת מניע אותנו וכך להשתחרר מהמעגלים המוכרים, שלעתים כובלים אותנו בדפוסים ישנים.

גילוּי העצמי דרך יציאה מהמוכר

גילוי מי שאנחנו באמת אפשרי רק כאשר אנו יוצאים מהמעגלים הקבועים שלנו, אלו המכתיבים לרוב את תפיסתנו העצמית. פעמים רבות, אותם מעגלים אינם משקפים את מי שאנחנו באמת, והאתגר הגדול ביותר הוא להעז ולצאת מהמוכר.

"ארצך" – מסמל את הרצונות שלנו, מודעים ולא מודעים. רצונות הם כוח רב-עוצמה שמניע אותנו, לעיתים מבלי שנבחין בהם. גשמיות היא הכרחית, אך האדם צריך לשלוט בה, ולא להיפך. שחרור מהתלות הפיזית מאפשר לנו לשאול את עצמנו – מה יקרה אם נוותר על רצון מסוים? כך ניתן להכיר בקיים, לשמוח במה שיש, ולהמשיך לחתור להשגה ממקום בריא ומאוזן.

לצאת אל הבלתי נודע

אחת הסיבות לקושי ב"לך לך" היא הרצון לדעת את היעד הסופי. אלא שהמסע דורש ביטחון מלא בה', מתוך מוכנות ללכת אל המקום הלא נודע ולהתמסר לדרך שהוא מתווה. עלינו להשתחרר מהכבלים, גם כשאיננו יודעים בדיוק לאן נגיע או את מי נפגוש בתוכנו.

מולדתך ובית אביך

"מולדתך" מתייחסת לתכונות המולדות ולרקע הרגשי והפיזי בו גדלנו – כל מה שספגנו מהורינו, מהסביבה ומהחינוך. יציאה מדפוסים שהוטמעו בנו מאפשרת לגלות את העצמי האמיתי, לא בהשוואה לאחרים אלא מתוך שחרור. בחינה מחודשת של הדפוסים המנטליים יכולה להוביל אותנו לבחירה חדשה.

היציאה "מבית אביך" היא הקשה מכולן. היא דורשת מאיתנו לשחרר את ההשפעות העמוקות ביותר שהתקבעו בנו לאורך החיים – מחשבות, רגשות ופעולות – ולפנות דרך לעבודה רוחנית עמוקה ומחוברת יותר.

לך לך כעבודת הכנה למתן תורה

"לך לך" אינו רק הכנה למתן תורה אלא גם חלק מהשלמות של מתן תורה עצמו. זהו תהליך גילוי של האלוקי בתוכנו. אברהם מצטווה לצאת למסע הזה אף על פי שכבר עשה רבות להפצת האלוקות בעולם. הציווי מלמד שכל אחד, גם אם הוא במקום טוב, תמיד צריך להמשיך ולצאת למסע חדש של גילוי והתחדשות.

חיבור גשמיות ורוחניות

החיבור בין הגשמיות לרוחניות, בין הנפשות – האלוקית והבהמית – הוא תמצית החזון של מתן תורה. כאשר יש פירוד בין התחושות הפנימיות שלנו, בין התאוריה או הבנה מסויימת להרגשה בפועל ולמציאות חיים, הדבר מסמן על צורך בהמשך עבודה. המטרה היא להגיע לאחדות פנימית שבה שתי הנפשות שלנו פועלות בהרמוניה.

מסע של התקדמות ושדרוג מתמיד

"לך לך" מסמל הליכה בלתי פוסקת ושינוי מתמיד, גם בתוך הדברים הטובים שאנו עושים. עבודה פנימית אמיתית דורשת מאיתנו לשדרג את דרכנו ולבחון מחדש את הדרך בה אנו פועלים. ארץ ישראל – שהיא דימוי לגאולה השלמה – מסמלת את השגת המקום השלם לכל אדם, בנחלה ובשלווה, פיזית ונפשית.

כיבוש המידות והמודעות

כיבוש הארץ על ידי בני ישראל מסמל את כיבוש המידות. שבע הארצות שנכבשו על ידי יהושע מייצגות את שבע המידות (חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד ומלכות). בגאולה השלמה יושלם כיבוש שלוש הארצות הנוספות, המסמלות את השכל – חכמה, בינה ודעת. אנו חיים בעידן בו כיבוש המוחין, מודעות-עידן המודעות.
יש שלוש סוגי עבודות לפי הרבי מלובביץ'.
1. עבודת המידות – אתכפיה- כפיה. כלי ישומי ביצועי, לעזור לעצמך להגיע למידה הנכונה.
עבודת המידות למצוא עבודה מתאימה.
שליטה של המח על הלב.
2. עבודת המוחין – כפי שהיא קשורה למידות, ניתוח שכלי של המידות -של הרגשות.
3. הדרך לכבוש את העולם השכלי: עבודת המוחין בעצם – ללא קשר למידות.
התאחדות של השכל שלי עם השכל של ה'. אם אתה רוצה לכוון את עצמך ולהתאחד עם הרעיון הנכון,רעיון אלוקי ,התפיסה הנכונה-עם ה' ,אז במילא תלך לכיוון הנכון.
(ללא צורך לעבוד על הרגשות)

הדרך לשינוי – בחיים ובמערכות יחסים

  • לשנות את הדפוס שלנו,לעשות לך לך, לשנות כיוון, לצאת מהדפוס. אם ניסינו 2000 פעמים להגיד אותו דבר לילד וזה לא עוזר – אז להפסיק עם זה ולשנות דרך. כנ"ל בזוגיות.
  • גם אדם טוב צריך לעשות לך לך-זה רצון ה'.
  • כל מה שאני יודעת על עצמי- זה לא באמת אני , עמ"נ לגלות באמת מי אני-צריך לצאת מעצמי.
  • לצאת מההגבלות ומהידיעות שלך על עצמך. שינוי אמיתי בחיים -דורש עבודה! ויש קשיים,האנשים והסביבה מסביב מקשים על השינוי.
  • יהודי זה אלוק' (בגוף) וצריך לדעת את זה.
  • מהות ועצמות- זה לא הגדרה שמית, אלא חוויה, בלתי תלוי בשום דבר מלבד ב-ה'. כשאדם מגיע למהות ועצמות של עצמו ,יש לו הכל אבל הוא לא תלוי.
  • אם אתה יודע יודע לאן אתה הולך-זה לא לך לך
  • "לך לך" איננו יעד. זהו מסע שנמשך כל החיים.

הפרעת קשב וריכוז (ADHD): התסמינים, ההשפעות – והפתרונות שלא הכרתם

נערך עבור אתר: כיף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן