מתכון אושפלו טבעוני לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי
בסוף השבוע מציינים את יום הטבעונות הבינלאומי – וזו הזדמנות לחגוג אורח חיים שמדגיש בחירות מודעות, ערכים סביבתיים ובריאות. לכבוד יום זה, שכולל היבטים שונים של הטבעונות ונותן מקום גם לבישול טבעוני מזין ומגוון, מציגים השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה המוביל סולתם, מתכון לאושפלו בגרסה טבעונית.
המנה צבעונית ועשירה, המבוססת על אורז, ירקות וקטניות ויוצרת ארוחה נפלאה המתאימה לכל שולחן, שהגיעה אלינו ישירות מהמטבח הבוכרי המפואר והנה לפניכם מתכון לארוחה טעימה במיוחד.
מצרכים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
4 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים
2 כוסות שמן לטיגון
4 כוסות אורז יסמין שטוף
2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
מלח
פלפל שחור
כמון
מעט כורכום
ראש שום חצוי
אופן ההכנה
מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל, הרבה כמון ומעט כורכום.
מוסיפים את החומוס.
מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים את האורז, מערבבים, מתבלים שוב, מכסים במים רותחים עד לכדי 2 ס"מ מעל האורז.
מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שכל המים נספגו.
מכניסים את חצאי השום, אפשרי לשים גם פלפל חריף שלם.
מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.
בתאבון.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
אוהבים מתכונים? קבלו עוד מתכון לארוחה בסתיו