טורקיז משדרגת את הסוכה שלכם עם עראייס דגים מפתיע, טחינה עמבה עשירה, ופיתות פריכות מהתנור – מתכון קליל שכל המשפחה תאהב
החג סוכות בפתח ואיתו האווירה המשפחתית החמה והאירוח בסוכה. "טחינה טורקיז" מביאה מתכון ייחודי שמשלב בין טעמים מסורתיים למודרניים, שמתאים במיוחד למנות חגיגיות: עראייס דגים עם טחינה עמבה. השילוב של דג לברק טחון עם תיבול מעודן, אפוי בפיתה פריכה, יחד עם רוטב טחינה עמבה עשיר – הופך כל ביס לחוויה בלתי נשכחת.
המנה הקלה להכנה אך מרשימה במראה ובטעמים, מתאימה לאירוח בחג ויכולה להוות את הכוכב של הארוחה בסוכה.
מצרכים (לכ-8 מנות):
4 פיתות חצויות
2 יחידות דג לברק נקי וטחון
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית סומק
1 לימון- גרידה בלבד
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לטחינה עמבה:
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
2 כפות עמבה
קורט מלח
להגשה:
עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
1. מכינים את התערובת לעראייס: מערבבים את הדג הטחון עם בצל קצוץ דק, שום כתוש, חופן פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידה מלימון אחד.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית.
3. מכניסים לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות תחילה בצד אחד ואז הופכים אותן ל- 2-3 דקות נוספות עד שהצד השני מזהיב.
4. מכינים את הטחינה עמבה: לקערית מוזגים 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס מים ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפיות עמבה ומערבבים לאיחוד.
5. מזליפים מעל הפיתות את רוטב הטחינה עמבה ומגישים חם לצד עגבניות מרוסקות וטחינה עמבה בקעריות.
חג סוכות שמח ובתיאבון.