אירוח מלא בחגים על חשבון הממשלה כולל הסעות – מי הזכאים?

השנה, חגי תשרי מקבלים משמעות מיוחדת עם הזדמנות ייחודית לאירוח חגיגי ומפנק – בתזמון מושלם, מוצעת חוויה מרגשת

השנה יותר מתמיד – אזרחים ותיקים לא יישארו לבד: משרד הרווחה יממן שהות של אזרחים ותיקים בבתי אבות בחגי תשרי.

השנה, כמו בכל שנה, משרד הרווחה והביטחון החברתי ממשיך במסורת החשובה של אירוח אזרחים ותיקים בבתי אבות במהלך חגי תשרי. השנה, בעקבות אירועי המלחמה והאסון הגדול שהתרחש בחג שמחת תורה בשנה שעברה, היוזמה מקבלת משנה חשיבות, שכן רבים מהאזרחים הוותיקים נמצאים במצב פגיע במיוחד. המשרד מבקש להבטיח שכל אזרח ותיק שירצה בכך יוכל לחגוג את החגים בצורה מכובדת, לא יישאר לבד וייהנה מהשתתפות באירוח חגיגי.

במסגרת היוזמה, אזרחים ותיקים יוכלו להתארח בבתי אבות למשך 10 ימים בתקופת חגי תשרי – ראש השנה, יום הכיפורים וחג הסוכות. אפשרות זו תינתן ללא תשלום, כולל הסעה הלוך ושוב מביתם של האזרחים הוותיקים אל בתי האבות ובחזרה. היוזמה מאפשרת גם לפצל את ימי השהות בין החגים השונים, בהתאם לרצון האזרחים.

היוזמה נועדה להנגיש לאזרחים ותיקים, ובמיוחד לבודדים ועריריים, את האפשרות לארח ולחגוג את החגים במסגרת קהילתית ובסביבה חמה ותומכת. בשנה זו, עם פגיעותם המוגברת של אזרחים ותיקים שנפגעו מהמלחמה – אלו שפונו מבתיהם או שנסיבות חייהם השתנו בשל אירועים טראומתיים – משרד הרווחה שם דגש מיוחד על איתור ופנייה לאותם אזרחים.

פתיחת שערי בתי האבות ללא לינה

השנה, לאור מצב החירום והמלחמה המתמשכת, משרד הרווחה מאפשר לאזרחים ותיקים להתארח בבתי אבות לא רק ללינה, אלא גם לארוחות חג בלבד, מבלי להישאר ללון במקום. אפשרות זו נועדה להקל על אותם אזרחים ותיקים שמפונים מבתיהם ושוהים במלונות בשל המצב הביטחוני.

משרד הרווחה מדגיש כי הפנייה לקבלת שירותי האירוח בבתי אבות יכולה להיעשות דרך המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות, או ישירות למוקד 118 של משרד הרווחה, עד לתאריך ה-26 בספטמבר 2024.

דברי השר יעקב מרגי

שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, התייחס ליוזמה ואמר: "הפרויקט המסורתי של אירוח אזרחים ותיקים בחגים בבתי אבות מקבל השנה משנה חשיבות, עת אנו מציינים את חגי תשרי ובמקביל אנו מציינים שנה לאסון הגדול שאירע לעם ישראל בחג שמחת תורה אשתקד. תקופת החגים השנה עלולה להיות עבור האזרחים הוותיקים מאתגרת במיוחד עקב המלחמה והמאורעות הקשים. ישנם אזרחים ותיקים רבים שפונו מבתיהם, שאיבדו את יקיריהם או שיקיריהם נחטפו. אנו במשרד הרווחה עושים כל מה שניתן על מנת לדאוג לכך שלכל אזרח ותיק תהיה ארוחת חג מכובדת וחגיגית ושאף אחד לא ייוותר לבדו"

דבריו של השר מרגי משקפים את החשיבות הרבה שמשרד הרווחה רואה בדאגה לאזרחים הוותיקים, בעיקר בתקופה קשה ומורכבת זו, בה רבים מהם מתמודדים עם אובדן, פינוי ותחושת בדידות מתגברת.

דברי ינון אהרוני, מנכ"ל משרד הרווחה

ינון אהרוני, מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, הצטרף לדברי השר ואמר: "משרד הרווחה מוביל את השירותים הממשלתיים לאזרחים הוותיקים ועושה שימוש בכל המשאבים שברשותו על מנת לדאוג לכך שהם יוכלו לצלוח את התקופה בביטחון ולהינות מהחגים למרות מצב החירום. פתיחת בתי האבות של משרד הרווחה בפני אזרחים ותיקים היא רק צעד אחד שבו נקט המשרד לצד צעדים רבים נוספים לרווחתם של דור ההורים. אני קורא לכל מי שמעוניין להתארח בחגים באחד מבתי האבות שלנו לפנות למוקד 118 או ישירות למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריו. אם ידוע לכם על מישהו שעלול להישאר לבדו בחג, אנא פנו אלינו כדי שנדאג ליצור עמו קשר".

המנהל והכוחות בשטח

במשרד הרווחה מתגאים גם בעבודת השטח וההשפעה של המיזם על האזרחים הוותיקים. סמנכ"ל וראש מנהל אזרחים ותיקים במשרד הרווחה, יריב מן, הוסיף: "בשנה האחרונה האזרחים הוותיקים שברו סטיגמות רבות והוכיחו כי הרוח שלהם חזקה מכל דבר. חלקם פונו, חלקם נשבו וחזרו ולצערנו הרב חלקם גם נרצחו. ממשמע דבריהם וסיפוריהם, אנו שומעים על עוצמה גדולה וחוסן אישי מעורר השתאות. על אף העוצמה שהם מפגינים, יש אזרחים ותיקים רבים ששרויים בבדידות שמתגברת בתקופת החגים. אירוח אזרחים ותיקים בבתי האבות בחגים הפכה אצלנו למסורת והיא חלק חשוב במהלך השייכות שמוביל המינהל במשך כל ימות השנה בתכניות קהילתיות ומועדונים חברתיים".

אזרחים ותיקים המעוניינים באירוח בחגי תשרי בבתי האבות ברחבי הארץ, מוזמנים לפנות עד לתאריך 26.9.24 למחלקות לשירותים חברתיים או ליצור קשר עם מוקד 118 של משרד הרווחה.

ההתגייסות של משרד הרווחה עבור האזרחים הוותיקים בתקופה קשה זו היא ביטוי נוסף למחויבות המדינה להבטיח את רווחת אזרחיה הוותיקים, ולא להשאיר אף אחד לבד בחגים.

ביטוח לאומי העביר לתושב הרש"פ כ 100000 ש"ח מכספי המסים

נערך עבור אתר 'כיף'

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן