הכשרה בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר העולים החדשים – איך זה יעבוד?

אושר בממשלה: החלטה חסרת תקדים להסרת חסמים לתעסוקת עולים חדשים

ממשלת ישראל אישרה היום (ראשון, 4.8) החלטה חסרת תקדים שתקל על תעסוקת עולים חדשים ותעודד את השתלבותם בשוק העבודה המקומי. במסגרת ההחלטה, עולים יוכלו להתחיל בהליכי רישוי מקצועות כבר בחו"ל, לעבוד במקצועותיהם מרגע העלייה תחת "רישיונות זמניים", וליהנות מהליך מזורז להכרה בהשכלתם האקדמית מחו"ל.

השר סופר אמר: "שילוב העולים בתעסוקה יסייע להם להשתלב בקלות רבה ויחזק את הכלכלה הישראלית".

ההחלטה, שהוגשה על ידי שר העלייה והקליטה אופיר סופר, מתמקדת בהסרת חסמי רישוי ועידוד העסקת עולים. מטרתה המרכזית היא לעודד עלייה לישראל באמצעות הקלת הליכי הרישוי והעבודה במקצועות הדורשים רישוי. ההחלטה צפויה להשפיע על עשרות אלפי עולים מדי שנה ולחסוך למדינה כ-1.5 מיליארד ₪ בעשור הקרוב.

בכל שנה עולים לישראל כ-10,000 עולים במקצועות הדורשים רישוי. רבים מהם מגיעים ממדינות מתקדמות עם ניסיון מקצועי רב, אך נדרשים לעבור הליכי רישוי ממושכים. ההחלטה החדשה תקצר משמעותית את זמן הרישוי ותסייע לעולים להשתלב במהירות בשוק העבודה.

ההחלטה התקבלה נוכח גילויי אנטישמיות בעולם ועלייה צפויה ממדינות המערב, והיא נועדה לאפשר לעולים להשתלב במהירות בשוק העבודה. בנוסף, קליטה יעילה של גלי עלייה משמעותיים קשורה לשיפור בפריון העבודה במשק, כפי שמציינים מחקרים כלכליים.

עיקרי החלטת הממשלה כוללים:

הליך רישוי מוקדם: אפשרות לפותחי תיקי עלייה להגיש בקשות לרישוי מקצועות כבר בחו"ל ולקבל אישור עקרוני המותנה בעלייתם לישראל. ההליך יפעל החל מ-1 באוקטובר 2024.
תיקוני חקיקה: קידום תיקוני חקיקה בשיתוף עם שר המשפטים, להקל על קבלת רישיונות במקצועות הדורשים רישוי.
קיצור זמן ההכרה בהשכלה: משרד העלייה והקליטה יוסמך להכיר בהשכלה האקדמית של עולים, מה שיקצר את ההליך משמעותית החל מ-1 בינואר 2025.
מרכז רישוי אחוד: יוקם מרכז ממשלתי שירכז את כל המידע על הליכי הרישוי והדרישות לקבלת רישיונות, כולל פורטל ואפליקציה בשפות שונות, עד ה-1 בינואר 2025.

החשיבות של ההחלטה

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר הודה לראש הממשלה ולשרים על הסיוע בהעברת ההחלטה: ״מדובר בהחלטה מהפכנית וחשובה מאוד לעולים החדשים. שילוב העולים בתעסוקה ובמקצועות הרישוי בפרט יסייע לעולים להשתלב בקלות רבה יותר ואף יתרום רבות לחיזוק הכלכלה הישראלית והגדלת מנועי הצמיחה. אנחנו ממשיכים לפעול במרץ לעידוד יהודים לישראל ופועלים לסיוע נרחב בכל התחומים. אני קורא לציבור הישראלי לקבל אותם בזרועות פתוחות. הם עולים דווקא עכשיו ורוצים להרגיש חלק מהציבור הישראלי״.

״על פי נתוני משרד העלייה והקליטה והלמ"ס, כ-25% מהעולים לישראל ממדינות המערב, מחזיקים במקצועות הדורשים רישוי, ומביאים עמם יכולות וכישורים המעשירים את כלל החברה הישראלית״ מציין אביחי כהנא, מנכ"ל משרד העלייה והקליטה. "מחקרים מצביעים על כך כי קיים קשר חיובי מובהק סטטיסטית בין גלי עלייה משמעותיים, כמו גל העלייה הנוכחי בישראל, לבין שיפור של 1% בפריון העבודה במדינה הקולטת. בנוסף לתרומתם הכלכלית, לעלייה של עולים המחזיקים במקצועות רישוי כגון רפואה, רוקחות ופיזיותרפיה, תיתכן השפעה חיובית על רווחת הציבור בשל צמצום המחסור הקיים במגזר הציבורי בבעלי רישיון במקצועות אלו״.

מנכ״ל משרד העלייה והקליטה הוסיף: ״המחקר שערכנו במשרד הצביע על כך שהחסמים הרגולטוריים והבירוקרטיים שעומדים בפני העולים הם מהגבוהים בעולם, בעלי מקצוע רבים יכולים כיום לעבור לעבוד ללא בעיה מצרפת לאנגליה, או מגרמניה להולנד, אך כשהם עולים לישראל הם צריכים לפעמים לעבור שלל שלבים שלא באמת מוצדקים. משך קבלת הרישיון לוקח בממוצע בין שנה וחצי לשנתיים. זה מקשה מאוד על העולים לישראל להתפרנס בכבוד ויותר מכך זה הפסד אדיר לקופת המדינה וקורה גם במקצועות שחסרים מאוד במשק״.

ההחלטה מביאה עמה תקווה חדשה לעולים חדשים, המעוניינים להשתלב בישראל ולעבוד במקצועותיהם במהירות ובקלות.

קרדיט: OpenAI

בכירים במערכת הביטחון רצו לעזוב את ציר פילדלפי וטוב שלא הקשיבו להם – עשרות מנהרות ודברים נוספים – פרסום ראשון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן