נערכים למלחמה או לא? עלייה קלה ברכישות ברשתות המזון

עלייה קלה בפדיון רשתות השיווק בחודשים אפריל – יוני 2024

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) מצביעים על עלייה מתונה בפדיון רשתות השיווק בישראל בחודשים אפריל עד יוני 2024. בחישוב שנתי, נרשמה עלייה של 0.8% (במחירים קבועים) בסך הפדיון של רשתות השיווק, וזאת לאחר עלייה חדה יותר של 8.2% בחודשים ינואר עד מרץ 2024.

בענף המזון, נרשמה עלייה משמעותית יותר של 5.3% (במחירים קבועים) באפריל-יוני 2024, בהשוואה לעלייה של 4.1% בשלושת החודשים הראשונים של השנה. נתון זה משקף את המשך הגידול בצריכה של מוצרי מזון בישראל.

 התפלגות הפדיון לפי תחומים

הנתונים המפורסמים כוללים פירוט לפי תחומים שונים ברשתות השיווק. הנה כמה מהנתונים המרכזיים:

סה"כ (לא כולל דלק): הפדיון נותר יציב עם עלייה שנתית של 0.8%.
מזון: נרשמה עלייה שנתית של 5.3% בפדיון.
טקסטיל והלבשה: הנתונים לא פורסמו עבור אפריל-יוני 2024.
מוצרים בני קיימה: הנתונים לא פורסמו עבור אפריל-יוני 2024.
שונות: הנתונים לא פורסמו עבור אפריל-יוני 2024.
דלק: הנתונים לא פורסמו עבור אפריל-יוני 2024.

 שיטות חישוב וניכוי עונתיות

החל משנת 2023, תהליך ניכוי העונתיות בלמ"ס מתבצע באמצעות התוכנה X-13-ARIMA-SEATS. תוכנה זו, שפותחה על ידי U.S Census Bureau, מאפשרת ניכוי עונתיות מדויק באמצעות שתי שיטות עיקריות: השיטה האי-פרמטרית X-13-ARIMA והשיטה הפרמטרית TRAMO/SEATS שפותחה בספרד.

הערות נוספות

הנתונים המתפרסמים בהודעה זו הם ראשוניים ומבוססים על מידע מרשתות השיווק המובילות. בהודעה שתפורסם בחודש הבא, הנתונים יתעדכנו עם קבלת המידע מכל הרשתות הנחקרות.

נתוני הפדיון ברשתות השיווק מתייחסים לרשתות המתמחות במזון ולרשתות המתמחות במוצרים אחרים, כגון טקסטיל והלבשה, הנעלה, מוצרים בני קיימה, כלי בית ומוצרי "שונות" (קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה). השינויים בערך המכירות ברשתות אלה אינם משקפים בהכרח את השינויים בערך המכירות של מוצרי צריכה בכלל המסחר הקמעוני, בשל מעברים של קונים בין מסגרות המסחר השונות.

הנתונים הנאספים מדי חודש על ידי סוקרי למ"ס משמשים כאינדיקטור לצריכה הפרטית ומקדימים בחודש את הנתונים של פדיון המסחר הקמעוני ממקורות מע"מ.

לסיכום, הנתונים מצביעים על יציבות יחסית בצריכה הפרטית ברשתות השיווק, עם עלייה בולטת יותר במכירות המזון. החודשים הקרובים יראו האם מגמה זו תימשך והאם הצרכנים ימשיכו להעדיף את רשתות השיווק הגדולות על פני מסגרות מסחר אחרות.

נערך בOpenAI

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות