תל אביב-יפו מציגה: קמפיין "עושים עניין מהבניין" לשיפוץ חזיתות בצפון העיר
בתחילת החודש, השיקה עיריית תל אביב-יפו את קמפיין "עושים עניין מהבניין" לעידוד שיפוצי חזיתות המבנים. הקמפיין, המתקיים זו השנה השלישית, מתמקד השנה בשכונות עבר הירקון, כולל רמת אביב, נווה אביבים, גבעת הפרחים, ל' הישנה והדר יוסף. בסל ההטבות שעומד לרשות בעלי הנכסים ניתן למצוא ליווי ופיקוח מקצועי וצמוד ללא עלות, 10,000 ש"ח הטבה קהילתית לכל בניין ועוד.
בדומה לקמפיינים הקודמים, גם הפעם יוכלו בעלי הנכסים שמשפצים את בנייניהם ליהנות מסל הטבות ומענקים של עד 200 אלף ₪.
עיריית תל אביב-יפו רואה חשיבות רבה בטיפוח פני העיר וביצירת סביבת חיים נעימה ואיכותית, ומשקיעה בכך מאמצים ומשאבים רבים. מאחר שהבניין הוא חלק בלתי נפרד מהגדרות המרחב הציבורי, מבנים בעלי חזות לקויה ותחזוקה ירודה משפיעים רבות על איכות החיים, על תחושת השייכות ועל הביטחון שלנו במרחב הציבורי.
חשיבות הטיפוח העירוני
ישנם בניינים רבים בעיר שלא בוצעו בהם עבודות תחזוקה במשך שנים, ובניינים בעלי מפגעים רבים ולכן מצבם ירוד. בניינים אלה ניצבים בשכונות המגורים וגם בלב מוקדי התיירות והעסקים והנראות שלהם פוגעת בחזות העיר ובתדמיתה. מעבר להיותם מפגע אסתטי, לא אחת מדובר במבנים שמהווים סכנה לציבור הרחב ומספקים קרקע פורייה למפגעים תברואתיים. האחריות לטיפול בבניינים המוזנחים היא של כולנו – של העירייה ושל התושבים יחד. על כן, בעלי ובעלות נכסים מחויבים לשמור על תחזוקתו של המבנה ועל המראה הנאה שלו. מתוקף חוק העזר העירוני לשמירה ולשיפוץ חזיתות בתים, בסמכות העירייה לדרוש מהם לבצע עבודות שיפוץ במקרה שהם אינם עושים זאת מיוזמתם. היעד העירוני עומד על 1,000 בניינים משופצים בכל שנה. על מנת לסייע לבעלי הנכסים לעמוד במשימה, הציבה העירייה, באמצעות התאגיד העירוני עזרה וביצרון, סל הטבות.
מה יש בסל?
הטבות ומעניקים של עד 200,000 ₪ | ליווי ופיקוח מקצועי וצמוד ללא עלות | מימון ביניים לקידום השיפוץ |0% ריבית על הלוואות לשיפוץ חזיתות הבניין | 5,000 ש"ח מענק לכל דירה או יחידת מסחר | 10,000 ש"ח הטבה קהילתית לכל בניין
לסיום, עיריית תל אביב-יפו ממשיכה במאמציה ליצור סביבה עירונית מטופחת ונעימה. קמפיין "עושים עניין מהבניין" מאפשר לתושבי השכונות הצפוניות ליהנות מהטבות ומענקים לשיפוץ חזיתות המבנים, תוך דגש על שיתוף פעולה בין העירייה לתושבים. בזכות היוזמה, העיר מתקדמת לעבר מטרה משותפת של חזות עירונית מרהיבה ובטוחה לכולם.
2 תגובות
מישהו התייעץ עם תושבי ת"א??
מישהו מהעירייה טרח להשיב לעשרות שאלות ופניות של הציבור??
השיפוץ הקוסמטי הזה עולה עשרות אלפי שקלים לכל דירה.
ובבקשה אל תסיטו את הדיון ל'מענקים' שאתם מפזרים. אלה הלוואות שצריך להחזיר.
אילו היה מדובר בחיזוק סטרוקטוראלי של המבנה, לקראת רעידות אדמה צפויות, היינו חושבים אחרת.
אילו היה מדובר בתוספות של ממ"דים, בתקופת מלחמות תכופות ומתמשכות, היינו חושבים אחרת.
אבל להסתבך בחובות של עשרות אלפי שקלים, רק שהעירייה תוכל להתגאות בחזיתות יפות??
וגם ההתייפיפות הזאת מוכתמת מייד בלשלשת עטלפים, וכל דירה מכערת את הויטרינות היקרות בסמרטוטים, כביסה, מחסנים..
ואם מעזים לחלוק על הצו האכזרי הזה — העירייה פותחת הליך משפטי נגד תושביה/משלמי משכורותיה דרך ארנונה.
החלטה דראקונית ולא מקובלת בעליל!!
עיריית ירושלים יותר גרועה. הביאה את החברה להתחדשות עירונית, שהראתה חוברת עם בניינים בתל אביב. באמצע הקורונה עברו מדלת לדלת, שכנעו ואז החתימו אנשים מבוגרים על פינוי בינוי. רק בשכונות שמשלמים 100% ארנונה.
יעיפו את הדיירים ל5 שנים לאי שם. ישלמו העברה ושכירות (יקח שנה לארוז משחקים וספרים, לפרק ולהרכיב ארונות).
עד שיתרגלו לשכונה ולדירה, יחזרו למגדל 30 קומות. שכנים לא מוכרים. עוד הוצאות על ארונות וספריות ורהיטים. מרפסת גבוהה, מפחידה שקופה. בלי דוד שמש. בלי מרפסת סוכה. ועד בית ענק בגלל המעליות.
כל הובלת רהיט או דוד שמש דורשת הובלה מיוחדת עם מנוף.
מי ישלח ילדה לבקר בבניין שגרים בו מכל המגזרים והמיעוטים? מי יקנה דירה שמשנה את אופי השכונה ומעלה מחירים ברמות מטורפות ל25 הקומות למכירה?
ואם חלילה, תפרוץ שריפה, רעידת אדמה או מלחמה- אמא תבחר איזה ילד לסחוב ולהציל 20 קומות? אין ציוד כיבוי מתאים למגדלי מגורים.