זה יכל לקרות מזמן: מענקים בוטלו והמדינה חסכה 7.3 מיליון ש"ח בשנה

מענקים בוטלו. צילום אילוסטרציה באמצעות בינה מלאכותית

מענקים רבים שהגיעו לזכאים על פי חוקי המדינה, עליהם למדינת ישראל אין הרבה מידע ויש סיכוי סביר שהם פעילי טרור אקטיביים נגד יהודים בוטלו בהחלטת ועדת העבודה והרווחה לאחר הפרסום כאן בכיף בנוגע לחשיפה של ח"כ יוליה מלינובסקי.

מענקים בוטלו. צילום אילוסטרציה באמצעות בינה מלאכותית
מענקים בוטלו. צילום אילוסטרציה באמצעות בינה מלאכותית

היום הודיעה מלינובסקי כי קיבלה מסמך מאגף המודיעין ובו נכתב כי מדינת ישראל מממנת באופן ישיר מידי חודש באמצעות מענקים, מחבלים שעוסקים בטרור נגד יהודים. ח"כ מלינובסקי כתבה: " מזעזע! כספי המיסים שכולנו כאזרחים משלמים, הולכים למחבי החמאס והג'יהאד. לא הייתי מוכנה לתשובה שאמ"ן העביר לי לאחר הבקשה שלי לבדוק האם פעילי טרור מקבלים קצבאות מביטוח לאומי.

מתברר שכמעט 30 מחבלים של החמאס והג'יהאד האסלאמי מקבלים קצבאות מביטוח לאומי, אותו מוסד שכולנו משלמים אליו מיסים. אנחנו מדינה בהרס עצמי. מה שמדאיג בכל הסיטואציה הוא שהצלחתי לעלות על זה אבל עוד כמה דברים הממשלה לא מספרת לנו או שהיא אפילו לא בדקה במשך יותר משמונה חודשים. הרעיון המזעזע שכולנו משלמים מכספי המיסים שלנו למחבלי חמאס וג'יהאד פשוט בלתי נתפס".

מענקים והטבות בוטלו לאחר מסמכים שהתקבלו בעקבות הדיון בועדת העבודה והרווחה

נזכיר שבשבוע שעבר ועדת העבודה והרווחה קיימה דיון בנושא תשלום קצבאות לתושבי עזה בזמן המלחמה. הדיון התקיים לבקשת חברי הכנסת יוליה מלינובסקי, יצחק קרויזר, אפרת רייטן מרום, אושר שקלים, משה סולומון, סימון מושיאשוילי ומאיר כהן בעקבות פרסום נתונים לפיהם המוסד לביטוח לאומי משלם קצבאות שונות בסכום של כ- 7.3 מיליון שקלים בכל שנה לתושבי עזה, וממשיך לשלם להם גם במלחמה. חברי הכנסת היוזמים דרשו לדעת מדוע המדינה ממשיכה להעביר את הכספים, על אף שלא בוצעו הצלבות של מידע אודות מצבם של  הזכאים מאז ה-7 באוקטובר.

ח"כ יוליה מילינובסקי אמרה בדיון: "הקצבאות האלו הן דבר חוקי. אלה עזתים שעבדו בישראל, היו להם תאונות עבודה ומגיעה להם קצבה. אבל מאז ה-7 באוקטובר עלו שאלות רבות ומה שהיה זה לא בהכרח מה שאמור להיות בהמשך. מדובר ב- 7.3 מיליון ש"ח בשנה וציפיתי שהממשלה תעשה בדק בית ותבחן האם צריך לעצור את זה, אבל שמונה חודשים ממשיכים אותו דבר בלי לחשוב פעמיים. לא בודקים מי בחיים ומי לא והכי מטריד- אם יש מחבלי נוחב'ה שנמצאים פה בבתי הכלא וממשיכים לקבל מאיתנו קצבאות".
מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מיכל וולדיגר אמרה: "מדובר בכספי ציבור ועלינו לעמוד על המשמר על כל שקל ושקל. מדינה חפצת חיים לא יכולה לתת כספים למי שמפגעים בה. כולי צער שמשרדי הממשלה ובהם משרד הביטחון לא משתפים איתנו פעולה בנושא החשוב הזה.
משרד הביטחון לא הגיע לדיון ועד כה לא בוצעו הצלבות מידע של הזכאים לגמלאות אל מול מי שנמצאים בבתי הכלא. גם באשר למי שאינם כלואים אין לנו מידע כי הרשות שאחראית על תושביה לא מעבירה את המידע. אנחנו מחויבים לתת לנפגעי העבודה קצבה, אבל אם הם לא מעבירים דיווחים למה אי אפשר להקפיא את הכספים?"
ח"כ יצחק קרויזר: "מוטלת עלינו חובה כחברי הכנסת לגדוע את המנהג ההזוי הזה של לממן את אלה שרוצחים בנו. החברה הישראלית נמצאת באירוע כלכלי לא פשוט ואנחנו זורקים מעל 7 מיליון ₪ בשנה ליישות שהכריזה נגדנו מלחמה".
עו״ד רועי קרט, היועץ המשפטי ביטוח לאומי טען: "הביטוח הלאומי הוא גוף מבצע, אתם המחוקקים כותבים את ספר ההפעלה. קצבה לנפגעי עבודה היא לא מבוססת תושבות, אנחנו משלמים אותה לאנשים מכל העולם שבאו לעבוד פה ונפצעו, כולל פלסטינים וכל עוד לא נקבע אחרת החוק מחייב אותנו להמשיך להעביר את הכספים". עו"ד הדיל יונס ממשרד המשפטים הבהירה גם היא כי כיום אין בסיס חוקי המאפשר הקפאה גורפת של כספי הגמלאות ללא תיקון חקיקה.
עו"ד קרט הוסיף כי סעיף 326 לחוק הביטוח הלאומי כן מאפשר לשלול קצבה ממחבלים, ואכן לדבריו "בחודשים האחרונים נשללו קצבאות מ-23 תושבי עזה על בסיס מידע שהועבר לנו ממשרד הביטחון". עם זאת, לא ידע עו"ד קרט להציג בפני הוועדה את הסיבות לשלילה.
עו"ד קרט ציין בנוסף כי קצבאות לעובדים שאינם תושבי ישראל, לרבות העובדים הפלסטינים, מועברות בכפוף לקבל 'אישור חיים' מהגורם האמון על מפקד האוכלוסין במקום מגוריהם אחת לשנה. חברי הכנסת היוזמים הביעו פליאה על המנגנון, המאפשר בפועל מצב שבו אדם מקבל קצבה קרוב לשנה על אף שאינו בין החיים וביקשו לבחון האם ניתן לדרוש מאדם או מהרשות הרלוונטית אישורים אחת לחצי שנה, בדומה לדרישת רשות האוכלוסין וההגירה האמונה על ניהול כספי הפנסיה של העובדים שאינם תושבי ישראל.

זאת לא בדיחה, הוא אמר את זה ברצינות – נציג המתפ"ש: " לפני המלחמה הועברו נתונים באופן תדיר "

נציג מתאם הפעולות בשטחים, רס״ן אלכסנדר קוקוי ציין כי לפני המלחמה הועברו נתוני מפקד האוכלוסין בעזה לישראל בתדירות יומית. ואילו מתחילת המלחמה לא התקבלו עדכונים שוטפים מעזה. מאידך, ביהודה ושומרון לדבריו, ממשיכים העדכונים להתקבל כרגיל.
בדיון הוצגו בנוסף נתונים אודות כספי הפנסיה של כ-84,000 אלף תושבי עזה שעבדו בישראל לאורך השנים. לדברי עו״ד אפרת לב ארי, מרשות האוכלוסין וההגירה האמונה על ניהול הכספים, עומד על 742 מיליון ש"ח. לגמלת פנסיה זכאים כיום כ- 40 תושבי עזה ועוד 4 אנשים לקצבת זקנה. עוד לדבריה, תשלומי הגמלאות מותנים בהצגת אישור חיים מהרשויות אחת לחצי שנה ומאחר ומאז ה-7 באוקטובר לא הועברו נתונים ומידע אודות תושבי עזה, ג​מלאות אלה מוקפאות. במידה ויוצגו האישורים הנדרשים בהמשך, יחודשו התשלומים, כולל תשלום רטרואקטיבי על תקופת ההקפאה.
עוד ציינה עו"ד לב ארי כי לעובדים פלסטיניים שעבדו בישראל ישנה אפשרות למשוך את כספי הפנסיה במשיכה חד פעמית ללא תשלום מס, מאחר ובמעמד הפרשת הכספים לא זוכו עליהם במס. לדבריה, מאז פרוץ המלחמה משכו כ-74,000 פלסטינים את הכספים המגיעים להם, רובם המכריע תושבי יהודה ושומרון ורק 12 תושבי רצועת עזה.
בתום הדיון דרשה מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מיכל וולדיגר מהביטוח הלאומי להעביר לוועדה בתוך שבוע את המידע אודות האנשים שמהם נשללו קצבאות ואת עילת השלילה. כמו כן ביקשה ממשרדי הממשלה לבחון אפשרויות לקידום חקיקה שתאפשר הקפאת גמלאות במצב חירום או במצב מלחמה.
בביטוח לאומי הגיבו לדברים שנאמרו היום ע"י ח"כ מלינובסקי, סיפרו על המענקים שבוטלו ומסרו: " חבל מאוד שבמקום לחוקק חוקים למניעת קצבאות למחבלים מעדיפים לעשות כותרות על הביטוח הלאומי.

מהרגע שאמ״ן העבירו את המסמך לביטוח הלאומי עם המידע הבטחוני על מעורבותם בטרור – הביטוח הלאומי הפסיק מיידית את הקצבאות למחבלים".

אב צעיר לילד קטן ונשוי לאישה בהריון שוחרר מאשפוז ונפטר בצורה טראגית – אפצ'י

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות