חגיגת פסח מתוקה עם חברת "אחוה": עוגת מצות חלומית במילוי טחינה שוקולד וסילאן
חג הפסח מתקרב, וחברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלווה המובילה בישראל, משמחת אותנו במתכון מיוחד לעוגת מצות ייחודית וקלה להכנה. עוגה זו משלבת את הטעמים האהובים של טחינה שוקולד וסילאן, ותהווה קינוח מושלם לארוחת ליל הסדר ולאורך כל ימות החג.

העוגה מתאימה הן לגרסה חלבית והן לגרסה פרווה (בהחלפת החלב בחלב צמחי), וכמובן כשרה לחג. הכנתה פשוטה ומהירה, ואינה דורשת מיומנויות אפייה מיוחדות.
מצרכים (לכ- 8 מנות):
12 מצות
1 קופסת ממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה" (400 גרם)

1 קופסת ממרח טחינה עם סילאן של "אחוה" (400 גרם)
1/2 ליטר חלב/חלב צמחי
חופן אגוזים/שקדים/קשיו/פיסטוק קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
- מוזגים את החלב לתבנית מרובעת, כך שיהיה ניתן לטבול את המצות בנוחות.
- טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת הגשה. מורחים מעל המצה ממרח טחינה עם שוקולד בנדיבות.
- טובלים מצה נוספת ומניחים מעל. מורחים מעל המצה ממרח טחינה עם סילאן. חוזרים על הפעולות שוב ושוב עד לסיום כל כמות המצות.
- בשכבה האחרונה מוסיפים לממרח הטחינה עם סילאן תערובת אגוזים קצוצים ומורחים מעל המצה העליונה.
- מוסיפים לממרח הטחינה עם שוקולד הנותר אגוזים קצוצים ויוצרים כדורים (מעין טראפלס). מניחים את הכדורים על העוגה לקישוט.
- מכניסים את העוגה למשך לילה במקרר ומגישים.
טיפים
ניתן להוסיף לעוגה פירות יבשים קצוצים, כגון צימוקים או חמוציות, לקבלת טעם עשיר יותר.
למי שמעדיף מרקם רך יותר, ניתן להשרות את המצות בחלב למשך מספר שניות לפני השימוש.
ניתן לקשט את העוגה גם בשוקולד מגורר, פיסטוקים קצוצים או קוקוס טחון.
חג פסח כשר ושמח.

