המדריך השלם לפלנצ'ה ביתית מנצחת

פלנצ'ה ביתית מנצחת

אין כמו להעצים את חוויית הבישול ולהצטייד בכלי הכנה ייחודיים במיוחד למי שרוצה להקפיד על אורח חיים בריא ועל מינימום שומן במקסימום טעם.
פלנצ'ה היא בדיוק מה שחיפשתם – מחבת מברזל יצוק, פלדת פחמן או מתכת בציפוי כרום, מקורה בספרד והיא נחשבת לכלי בישול תכליתי. היא יכולה להתחמם לטמפרטורות גבוהות מעוד וליצור אפקט שמעניק לאוכל פריכות, טעם עשיר וגוון. כמו כן, היא מאפשרת בישול אחיד של המרכיבים וקלה יחסית לניקוי.

טעם עשיר קריספיות נהדרת

היופי הוא שאפשר להשתמש בפלנצ'ה למגוון רחב של מטעמים – בשר, דגים, ירקות ועוד זאת ללא תוספת של שמן וכל זה במגע ישיר עם המחבת החמה.
במרוצת השנים הדגמים השתדרגו פלאים ואם החלו את דרכם בדגמים דקים שהיו מתעוותים יחסית בקלות בטמפרטורות גבוהות הרי שהיום מדובר בדגמים עבים וגם יעילים להפליא עמידים בטמפרטורות גבוהות במיוחד ומכאן גם הביקוש הרב לכלי זה בכל מטבח וההצלחה המסחררת שלו בפעילות הגסטרונומית.

קיימים דגמים חשמליים, כאלה שמתאים ללהבות הכיריים ועוד. היתרונות כאמור של השימוש במחבת מסוג זה הם רבים: ראשית, אין צורך להוסיף שמן או מי שמעוניין מוסיף כמות ממש מזערית של שמנים כי המזון עדיין גם בלעדיו או בכמות מועטה יוכל להזהיב על גבי המשטח מה שמפחית את השימוש בשמנים וגם מאפשר אכילה בריאה יותר ומופחתת קלוריות.
בנוסף, זמני החימום מהירים יותר בהשוואה לגריל אחר וניתן להגיע לטמפרטורה הראויה לצריבה במהירות רבה והבשר והדג מקבלים קירמול נהדר והירקות שומרים על ערכם התזונתי ומוכנים בפרק זמן קצר יחסית. כל זה כמעט ללא מאמץ כשיש הרבה מאוד מתכונים להכנת מזון על הפלנצ'ה.
לצד אלה, אפשר להזכיר תועלות נוספות כמו למשל, היות ומדובר במשטח ישר יש הרבה מאוד מקום לבישול גם של מספר מנות או של כמות מזון נכבדת.
הפלנצ'ה יכולה לשפר מאוד את הארומטיות ואת הטעם במיוחד כאשר מחפשים עישון או טעם עשיר.

רוב הפלנצ'ות גריל עשויות מברזל יצוק, חומר גלם שמוכר בתכונות שלו של שימור חום ועמידות גבוהה ומשטח נון סטיק למניעת היצמדות המזון כמו גם מניעת חלודה. יש גם מחבתות מסוג זה העשויות מנירוסטה קלה לניקוי בעל עמידות בפני קורוזיה, שמתחממות מהר ובאופן אחיד וכן דגמים עשויים מפלדת פחמן לשימור חום מצוין בעמידות מעולה, נחשבות לקלות משקל יחסית כך שהן קלות לאחיזה ופשוטות לשימוש. חומרים אלה גם מאפשרים ניקוי פשוט לאחר הבישול, גירוד מהיר עם מרית וניגוב פני השטח במטלית לחה או מברשת גריל שונה מקרצוף מייגע של רשתות גריל מפוחמות.
אפשר להשתמש גם בגריל הזה בפנים ובחוץ ולבשל כמויות גדולות – אידיאלי למשפחה גדולה או לחובבי האירוח.
לרוב מדובר בגודל ממוצע של פלנצ'ה 34X25 או דגמים גדולים במיוחד במידות של 45X27.

איך לבחור את הדגם האולטימטיבי?

בבואכם לבחור פלנצ'ה הביתה שימו דגש על הגודל כשיש דגמים גדולים ורחבים במיוחד כמו גם דגש לגבי החומר מהם עשויה המחבת בהתאם לשימור חום, קלות ניקוי, עמידת גבוהה וסגנון הבישול. החליטו אם אתם בוחרים במחבת לחימום על גבי כיריים ואיזה סוג ואם היא מתאימה לכל סוגי הכיריים או כלי חשמלי. שימו דגש על המותג תעודת אחריות ומה תוקפה וכן עד אילו טמפרטורות היא מתאימה, האם יש לה ידית נוחה ואיזה מחיר תהיו מוכנים לשלם בעבורה.

אין ספק שלכלי כמו פלנצ'ה תועלות רבות בהשוואה לגריל מסורתי וכדאי לבחור בחנות איכותית ומוכרת לרכוש ממנה את הדגם המומלץ ביותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן