6.36 ₪ לכל ביצה – הפיצוי המטורף של רשות המיסים

6.36 ש"ח לביצה? אילוסטרציה - שטרות, מטבעות וביצים. צילום: כיף

הפיצוי המטורף של רשות המיסים – 6.36 ש"ח לכל ביצה

מסתבר שבזמן בו תושבים רבים בישראל ניסו לצאת לעבודה או לשקם את העסקים שלהם המצויים במרכזי הערים, יש מי שנפגעו כלכלית גם במקומות שנחשבים בדרך כלל לרחוקים מערי הראשה בישראל.

בדיוק בשביל זה, ברשות המיסים פתחו מתווה פיצויים מיוחד שיאפשר להם לשקם את המשקים הפזורים במספר מקומות ובמידה והם זכאים יזכו לפיצוי הולם בהחלט.

רשות המסים ומשרד החקלאות גיבשו מתווה פיצויים ייעודי למגדלים בענף ההטלה

על פי המתווה שסוכם, הלולנים בענף ההטלה יקבלו פיצוי בהתאם לגיל הלהקה וגודלה. המתווה שסוכם כולל פיצוי על ארבעה מרכיבי נזק: נזק ישיר ללהקת המטילות , תוספת מאמץ להקטנת הנזק, ירידה בתפוקה ומניעת סובסידיה במסגרת חוק הגליל

על רקע המלחמה והחרפת המצב הביטחוני בגבול הצפון, רשות המסים ומשרד החקלאות גיבשו מתווה פיצויים ייעודי לענף ההטלה, שמטרתו לסייע ולהקל על הלולים בעיקר בגבול הצפון, אשר הלול שלהם נפגע באופן עקיף או ישיר, וכן לולים אשר ממשיכים בפעילותם חרף המצב הביטחוני.

תחליף למסלול האדום? מסלול מהיר או מסלול לפי מודל פיצוי

על פי המתווה שסוכם, לולנים אשר נמצאים ביישובי ספר, 0 -9 ק"מ מגבול הצפון או 0 – 4 ק"מ מגבול הדרום, יוכלו להגיש בקשה לפיצוי כתחליף למסלול ה"אדום" הקבוע בחוק, באמצעות מסלול מהיר או מסלול לפי מודל פיצוי נורמטיבי וזאת בהתאם לסוג הנזק.

פיצוי בגין ירידה בתפוקה: לולן אשר ממשיך להפעיל את משקו, אך בעקבות המצב חלה ירידה משמעותית בתפוקה, במילים אחרות הכוונה לירידה בהטלת הביצים של הלהקה, יוכל לקבל פיצוי המשתווה להפרש בין כמות התפוקה שהיה אמור לקבל לבין מה שקיבל בפועל במקרים בהם נגרמה ירידה בייצור הקשורה ישירות למצב המלחמה באזורים הסמוכים לגבול. התמורה בהתאם לתמורה לביצה בניכוי הוצאות נחסכות.

פיצוי בגין הוצאה להקטנת הנזק, בהתאם למתווה יינתן סכום שמשקף את ההשקעה בהקטנת הנזק של החקלאי.

לאור עלויות מיוחדות ונוספות לשם רציפות האספקה, הסכום יהיה קבוע ואחיד בהתאם לגודל הלהקה בלול הרלוונטי.

סכום זה יינתן למגדלים שלולם נמצא בישוב שפונה, והם ממשיכים להגיע למקום ולייצר ביצים. לולנים אלו יוכלו לקבל סכום של 4,000 עד 8,000 ₪ ללול בהתאם לגודל הלול.

6.36 ש"ח פיצוי לביצה

פיצוי בגין רווח נמנע: ככל שנסגר הלול בשל האירועים הביטחוניים ולא מתבצע ייצור ביצים כלל, הרי שבין תקופת הסגירה ועד ל-31.3.2024 יקבל החקלאי פיצוי בגובה של 0.11 ₪ לביצה – רווח נמנע. היה והמלחמה לא תסתיים עד סוף מרץ יינתן סכום לתקופה נוספת של השבתת הלול.

חוק הגליל: לולנים שזכאים לקבל סובסידיה בהתאם לחוק הגליל, אך כעת אינם מייצרים, יהיו זכאים לפיצוי בגין אי קבלת הסובסידיה, בגובה של 6.36 ₪ לביצה (לפי שיעור הסובסידיה).  פיצוי זה יחשב כחלק מהסובסידיה לה זכאי המגדל כך שלא ישולם כפל סובסידיה.

6.36 ש"ח לביצה? אילוסטרציה - שטרות, מטבעות וביצים. צילום: כיף
6.36 ש"ח לביצה? אילוסטרציה – שטרות, מטבעות וביצים. צילום: כיף

שיחק באתרי הימורים באינטרנט ונחטף על ידי הבעלים, תושבי ראשון לציון – כל הפרטים על הפרשה החריגה 

2 תגובות

  1. באירופה יש?סובסידיה לחקלאות כבר הרבה שנים. לא צריך מלחמה לדעת לא לקנות פירות יבשים וסבונים מטורקיה שסיפקה נשק לפלשתינים כבר הרבה שנים.
    ישראל תפסה משט אחד. המרמרה, שבו נהרגו ונפצעו חיילינו. ובסוף ישראל שילמה כמה מיליון פיצוי לאויב והמשיכה ךשגר תיירים ומיליארדים ליצוא.
    לא קונים סבון טורקי או נוזל כביסה Tide מרמאללה.
    לא קונים ביצים מעזה.
    מזרחי סיכן את עצמו בשביל כמה שח )אינתיפדה 1 ונרצח.
    טו בשבט ישראלי שמח!
    להעביר לולים לירושלים הקדושה. במקום מגדלי יוקרה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות