מסתבר שבמהלך מלחמת חרבות ברזל מענקים ופיצויים הם לא הדברים היחידים שמועברים לתושבים ברחבי הארץ, ובמסגרת דיון אתמול בוועדת הרווחה נחשף כי תושבים רבים קיבלו כרטיסים בשווי של 460 ש"ח על מנת לסייע להם בקניות במסגרת הצריכה הביתית.

בזמן בו כולם עקבו בדריכות אחר פרסומים בנושאי ביטוח לאומי במטרה להיות מעודכנים בהטבות והמענקים לתושבים, גם במשרד הרווחה היו עסוקים בלסייע לציבור.
וועדת העבודה והרווחה: "תקציב של 20 מיליון ש"ח לרשויות"
בנוסף, עם פרוץ המלחמה משרד הרווחה הקצה תקציב גמיש בהיקף של 20 מיליון ₪ למחלקות הרווחה ברשויות המקומיות עבור הצטיידות בצרכים בסיסיים לתושבי הדרום והצפון כגון: מזון, ביגוד, מוצרי חשמל בסיסיים, הסעות, פינויים ועוד.
שר הרווחה יעקב מרגי השתתף בוועדת העבודה והרווחה בדיון שעסק בנושא היערכות בזמן המלחמה להתמודדות עם דו"ח העוני והאי ביטחון תזונתי וסיוע לאוכלוסיות מוחלשות.

השר מרגי הציג בפני חברי הוועדה את הסיוע הייעודי שהעניק משרד הרווחה מפרוץ המלחמה לאוכלוסיות מוחלשות ולאוכלוסיות שנפגעו בעקבות המלחמה. כמו כן, השר הציג את תוכניות הסיוע של משרד הרווחה בימי שגרה הנמשכות גם בתקופת המלחמה.
הסיוע בתקופת המלחמה
משרד הרווחה חילק מפרוץ המלחמה 15,420 כרטיסי מזון בסך 460 ₪ לתושבי הדרום והצפון שנפגעו מהמלחמה – מיזם משותף עם עמותת אשל חב"ד והפדרציות היהודיות. כרטיסי המזון חולקו ע"י מחלקות הרווחה ברשויות המקומיות למשפחות שנצרכו לסיוע במזון.
במקביל, עם פרוץ המלחמה משרד הרווחה הקצה תקציב גמיש בהיקף של 20 מיליון ₪ למחלקות הרווחה ברשויות המקומיות עבור הצטיידות בצרכים בסיסיים לתושבי הדרום והצפון כגון: מזון, ביגוד, מוצרי חשמל בסיסיים, הסעות, פינויים ועוד.
כמו כן, המשרד הקצה תקציב חירום גמיש בהיקף של 7 מיליון ₪ למחוזות המשרד עבור מחלקות הרווחה לצרכי חירום הכולל סיוע חומרי לאוכלוסייה בהצטיידות במזון ועוד.
תוכניות הסיוע של משרד הרווחה כל השנה
במקביל לסיוע הייעודי שהעניק המשרד בתקופת המלחמה, משרד הרווחה מפעיל כל השנה, וגם בתקופת המלחמה, את "המיזם לביטחון תזונתי" בתקציב שנתי של כ-150 מיליון ₪.

במיזם משתתפות 25,665 משפחות שחיות באי ביטחון תזונתי, המקבלות מידי חודש כרטיס נטען בסך 350 ₪ וסל פירות וירקות עד הבית בשווי 150 ₪.
בנוסף, במסגרת "המיזם לביטחון תזונתי" מחולקים מידי חודש כ-2,600 כרטיסי תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) לפעוטות עד גיל שנה וחצי ממשפחות נזקקות.
עוד נודע כי המשרד מסייע בהיקף של כ-52 מיליון ₪ בתמיכה בעמותות המזון וארגוני הגג השונים המחלקים סלי מזון וכרטיסי מזון למשפחות נזקקות ומפעילים מפעלי הזנה ובתי תמחוי.
כל זה מצטרף לכך שהמשרד מקצה מידי שנה תקציב בהיקף 70 מיליון ₪ לרשויות המקומיות במיזם משותף עם "הקרן לידידות", מטרת המיזם הינה להעמיד תקציב גמיש למנהלי מחלקות הרווחה ברשויות עבור סיוע לאוכלוסיות מוחלשות בהצטיידות במזון, ביגוד, מוצרי חשמל בסיסיים, הסעות, פינויים ועוד.
משרד הרווחה גם הציג את התוכנית "מרכז עוצמה – נושמים לרווחה" בהיקף תקציבי של כ-200 מיליון ₪ בשנה, המיזם פועל ברשויות המקומיות ע"י מחלקות הרווחה בשיתוף קרן רש"י והג'וינט.
התוכנית הינה ייעודית למשפחות מוחלשות שנקלעו למצוקה כלכלית ומסייעת להם לצאת ממעגל העוני בליווי צמוד של עובדים סוציאליים ייעודיים שבונים עבור המשפחות תוכנית התערבות הכוללת סל מענים גמיש, מיצוי זכויות, הכוונה תעסוקתית, כלכלת משפחה נכונה, העצמה ומסוגלות עצמית ומשפחתית.
שר מרגי הרווחה יעקב מרג אמר בועדהי: "משרד הרווחה משקיע בימי שגרה מאות מיליונים בתחום הסיוע למשפחות שחיות בעוני ואי ביטחון תזונתי.
לצערנו, המלחמה העצימה ופגעה במשפחות המוחלשות. משרד הרווחה משקיעים משאבים ותקציבים ייעודיים לסייע לאוכלוסייה שנפגעה בכל התחומים ובמיוחד בסיוע בהצטיידות במזון ובצרכים בסיסיים.
נמשיך לסייע ולפתח מענים כל השנה ובמיוחד בתקופת המלחמה".

10 תגובות
העיקר מפרסמים שמחלקים כרטיסים לקניית מזון אבל זה לא מגיעה למי שצריך להגיע,זה ממש לא פייר,אני עם חמישה ילדים ולא קיבלתי כלום מהעיירה,ממש מאכזב
שלום אני לא מבין לא קבלתי כלום למה וה אני ניכה מגיה לי אני זקוק לעזרה של לקנית אוכל
יש לי אמא מבוגרת בת 82 נרדפת נאצים ומוכרת ברווחה באשדוד ואף גוף לא בה לביקור וליראות מה אתה ולא העניקו שום סיוע לא כספי ולא אנושי.בושההההה
אני מחכה לתשובה.
כלום כלום כלום
לא ראינו לא שמענו ולא קבלנו ולא הציעו לנו
לדעתנו גם לנו מגיע אנחנו זוג פנסיונרים ומרויחים מקצבת ביטוח לאומי בלבד
לא קיבלנו שום כרטיס ויש לי תיק הרווחה חד פעמי זה היה תלושים וארגז קטן של פרות וירקות אשמח לתשובה למה תושבי אופקים לא זכאים לכלום
תודה רבה
יפה מאד לדאוג לנצרכים, אבל המדיניות הזאת לא תוביל לשום דבר.
מי שיש לו כאבים כרוניים אבל לא נחשב נכה ולא מגיע לרופאים מקצועיים כי הם לא נגישים )רחוקים. בקניונים. תורים של 7 חודשים. נסיעה ארוכה גם לצילומים ולבדיקות בשכונות הלא חרדיות.
סבל נוראי ובלי התחשבות. מחיר מטורף של כל נסיעה באוטובוס. חצי יום בזבוז על נסיעות ואין אפשרות לעבוד או לקבל פיצויים על הפסקת עבודה בגלל שכול, גידול יתום בוגר בלי זכויות.
שליחת בת לשירות לאומי והוצאות המשפחה על אוכל וכביסה כמו לחיילת, בלי שום זכויות. אפילו לא לחופש.
די לדרוש שירות לאומי כמעט חובה. די להגבלת מי שמשרתת "רק" שנה ומבלה שנה בתיקון בגרויות ופסיכומטרי וניסיון להתקבל ללימודים.
לא במכללה חרדית ולא באוניברסיטה שמאלנית.
תנו להן מכללות או שלוחות דתיות בירושלים. ממש כמו למגזרים האחרים.
תנו להן אוטובוסים זולים ומהירים מהשומרון. די לפליית המתיישבות ותושבות ירושלים מהמגזר הדתי לאומי!
אבל זה לא נכון
אנחנו לא קיבלנו כל חודש תלושים לקניות
קיבלנו פעם אחת מתחילת המלחמה.
משפחה של 5 נפשות ומעלה קיבלה 250 שח,
גם משפחות עם תינוקות קיבלו פעם אחת
כלומר משפחה עם ילדים בגילאיי אפס עד שנתיים קיבלו 500 שח ממש בתחילת המלחמה.
לא יודעת מאיפה המידע על סמך מה אתם מפרסמים נתונים אלו.
כי בשטח זה לא נכון
זה נראה שאנחנו מקבלים סיוע בכל חודש וזה שקר אחד גדול