ליד הקפה או התה החם: "אחוה" והשף אבי ביטון מגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק במיוחד

"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק במיוחד:

עוגיות טחינה ללא גלוטן

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף השף אבי ביטון, מגישים לרגל החורף מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן. העוגיות קלות להכנה, נימוחות וטעימות להפליא, מתאימות להגשה לצד שתייה חמה, לקחת ביס ולהתענג.

צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים (לכ-20 עוגיות):
400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של "אחוה"
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
25-30 שקדים שלמים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

טעים ובריא, צילום: שניר סופגי גואטה

מתכוננים לשנת הפעילות הבאה בעולם התעופה – מחירים נדירים בקבוצת לופטהנזה

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן