מייפל הוא תחליף סוכר אשר מגיע אלינו מאמריקה ומקורו בעץ המייפל. הטעם של המייפל ייחודי, זה מתוק מעט שונה מזה שמקבלים משוקולד או סוכר לבן. בנוסף, הרי שמייפל גם נחשב בריא יחסית. כך שאם אתם מחפשים תחליף מתוק ועוגה שאפשר לאכול עם הקפה בלי שהלב יציק עם המצפון, הרי שכאן תמצאו את מה שאתם מחפשים. אה, כן, שכחנו לציין, מדובר על עוגות פשוטות להכנה, כך שגם אם אתם לא אופים דגולים, אתם תצליחו להכין אותן בקלות. סמכו עלינו בעניין הזה.

עוגה עם מייפל וקפה
אנחנו יכולים להכתיר את העוגה הזו בתור המענה המושלם לליווי הקפה של ארבע אחרי הצהריים. מסוג העוגות האלו שאפשר פשוט ליישר כל הזמן. היא לא כל כך מתאימה לילדים ומבוגרים פשוט מטורפים עליה. רוצים לשמוע איך להכין אותה? זה ממש פשוט.
מצרכים:
2 ביצים בגודל בינוני, רבע כוס סוכר לבן, שליש כוס שמן קנולה, רבע כוס סירופ מייפל איכותי, חצי כוס של נס קפה מוכן, אפשר להכין מנה של אספרסו ולהוסיף לה מים חמים, כדאי לערבב טיפה מים קרים במנה של הקפה. כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה, חצי כפית קקאו זו אופציה למי שיש, חצי כפית שטוחה של סודה לשתייה. השאירו עוד שתי כפות של סירופ מייפל בצד.
אופן הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור ל180 מעלות. התבנית יכולה להיות תבנית אינגליש קייק. מערבבים את הביצים, הסוכר, השמן,סירופ המייפל ומנת הקפה. מערבבים בנפרד את הקמח והקקאו ומוסיפים אותם לתוך התערובת. מערבבים מעט רק עד ליצירה של תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים משהו כמו חצי שעה. עוגת מייפל מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. בתום האפייה ערבבו את המייפל שנשאר בצד עם קצת מים רותחים והברישו את העוגות, המייפל יתן להן ברק נפלא. בתיאבון.


טיפ קטן מאיתנו:
אם אתם רוצים להוריד מכמות הסוכר זו לא בעיה, הוסיפו עוד רבע כוס של סירופ מייפל במקום. אגב, את הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח כוסמין או קמח 70% אם אתם מעדיפים את הגרסא הדיאטטית.
עוגת מייפל קלאסית
העוגה הקלאסית שלמען העסיסיות שלה, הוספנו בתערובת יוגורט. אתם לא מאמינים כמה טעים העוגה הזו יוצאת.
מצרכים:
2 ביצים, שליש כוס סוכר, שקית סוכר וניל, שליש כוס שמן, חצי מיכל יוגורט עדיף שיהיה עם אחוז שומן גבוה, שליש כוס מיץ תפוזים, כוס ורבע קמח תופח, חצי כפית שטוחה של סודה לאפייה. מי שרוצה יכול לערבב שתי כפות של מייל עם רבע כוס של אגוזי מלך קצוצים, שיהיו סוג של קראמבל על העוגה עצמה.
אופן הכנה:
מערבבים את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל, כוס השמן, יוגורט ומיץ התפוזים. מערבבים בקערה שניה סודה לאפייה עם קמח. מאחדים בין התערובות ולא מערבבים יותר מדי, כדי שהעוגה תצא אוורירית. יוצקים את התערובת לתבנית אנגליש קייק מרופדת בנייר אפיה ומניחים מעל את תערובת המייפל עם אגוזי המלך ששמרנו בצד. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לפרק זמן של בערך חצי שעה. עוגת מייפל מוכנה אם שיפוד הננעץ במרכז יוצא נקי. אתם לא תאמינו כמה טובה העוגה הזו יכולה להיות.
עוגת שוקולד ומייפל
כאמור, מייפל יכול במידה רבה להיות תחליף לסוכר. עוגת שוקולד עם קקאו ושוקולד מריר, מלווה במייפל זה תענוג לילדים ולמבוגרים כאחד. שוב, מדובר על פתרון מצויין עבור מי שרוצים להפחית את כמות הסוכר הלבן בו הם משתמשים באפייה.
מצרכים:
2 ביצים, שליש כוס שמן, חצי כוס של סירופ מייפל איכותי, חצי כוס מים, כוס של קמח תופח, חצי כוס קקאו ומי שאוהב, יכול לשבור שוקולד מריר איכותי לקוביות קטנות, הוא ימס בתוך העוגה במהלך האפייה ויהיה כמו הפתעה קטנה לטועמים את העוגה.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית אנגליש קייק בנייר אפיה. מערבבים את המייפל, המים והביצים ביחד. בקערה נפרדת מערבבים סודה לשתיה, קקאו וקמח. מאחדים את התערובות ואז מוסיפים שוקולד מריר שבור לקוביות. מערבבים את התערובת עד לבלילה אחידה. לא לערבב יותר מדי, כדי שהעוגה תצא עסיסית. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים חצי שעה בערך. הריח יתפשט בכל הבית, סמכו עלינו.
רוצים לראות מתכונים נוספים? מתכון קל ומהיר לעוגת מייפל ב- 10 דקות >