לכבוד חג השבועות: שלושה מתכונים של לינדה מלחי

לכבוד חג השבועות: שלושה מתכונים של לינדה מזרחי למנות שהיא מכינה ומוכרת באמצעות פלטפורמת קובבא.

שרוול ביסקיוטים פתי בר .
1.שמנת מתוקה.
500 גרם גבינה לבנה .
1שמנת חמוצה של פעם.
חצי כוס סוכר.
כוס חלב.
4כפות אינסטנט פודינג וניל.
לציפוי:
1שמנת מתוקה.
200גרם שוקולד מריר.
אופן ההכנה:
לחמם את השמנת מתוקה במיקרו כשתי דקות להוציא מהמיקרו להוסיף את השוקולד לערבב לקבלת קרם חלק (גנאש)

אופן הכנת קרם הגבינה.
להכניס לקערת המיקסר את השמנת המתוקה הסוכר הפודינג והחלב לאת השמנת החמוצה והגבינה להקציף למרקם קטיפתי .

לקחת תבנית בינונית להניח שכבה ראשונה של פתיבר למרוח שכבה נדיבה קרם גבינה להניח שוב שכבה שניה של פתי בר ולחזור שוב על אותה פעולה בשכבה האחרונה למרוח את קרם גנאש להכניס למקרר לפחות כמה שעות לפני ההגשה.

צילום: לינדה מלחי אתר קובבא

בצק שמרים בסיסי שמתאים לפיצות אישיות …או לחם שום .

מצרכים:
שלוש וחצי כוסות קמח.
כף וחצי שמרים יבשים.
כף סוכר.
כף שמן זית.
כוס מים פושרים.
כף מלח .

אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר את המים השמרים והסוכר לערבב להוסיף את הקמח להמשיך לערבל עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד.
למרוח מעט שמן על חלקו העליון של הבצק.
לכסות את הקערה במגבת הניחו אותה במקום חמים.תנו לבצק לתפוח למשך שעה בערך.
שהבצק יכפיל את גודלו.

הוציאו את הבצק מן הקערה והניחו אותו על משטח מקומח קלות לושו אותו מעט להוציא ממנו אויר .
לחלק לכדורים. כל כדור לרדד לעיגול למרוח שמן זית זעטר .עגבניות שרי מיובשות.
גבינה מוצרלה.כיד הדימיון.
לאפות החום של 180 מעלות כ20 דקות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב.

ממליצה בחום על הבצק ממליצה גם להכפיל כמויות.

צילום: לינדה מלחי אתר קובבא

שבלולי גבינה מלוחים!!!
כ-24 שבלולים.
לבצק:
3כוסות קמח +1שקית א.אפיה.
200גרם חמאה .
1גביע שמנת חמוצה.
ביצה .
חצי כפית מלח.
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת.

מלית:
250גרם גבינה לבנה.
כוס גבינה מגוררת צהובה.
ביצה.
3כפות קמח.
כפית חרדל (לא חובה)
קורט מלח.
קורט פפריקה מתוקה.
קורט פלפל שחור .

לציפוי:
1 ביצה.
שומשום או קצח.

אופן ההכנה:
1.שמים את כל מרכיבי הבצק לקערה המיקסר עם וו גיטרה מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
2.מערבבים את כול מרכיבי מלית.
3.מחלקים את הבצק ל2 כדורים כל כדור מרדדים למלבן.
4. משטחים על העלה את המילוי ומגלגלים לרולדה.
5.מחממים תנור בחום של 180 מעלות.
6.חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי כס"מ ומשכיבים אותן בתבנית .
7.מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
8.אופים כ25-30 דקות עד להזהבה.
חג שבועות שמח.

צילום: לינדה מלחי אתר קובבא

8,000 כוסות קפה, 500 ק"ג בשר ועוד: הכנות ארגון נהגי האוטובוס לל"ג בעומר

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן