איך מתאימים חדרי אירוח וצימרים לפי דרישות התו הסגול?

ייקח זמן עד שהחיים שהכרנו יחזרו למסלול, כך שגם מתחמי הנופש נדרשים ליישר קו ולשנות תקנות ותקנים. מה אם כן נותר זהה, מה מחייב התאמה, אלו שירותים אינם מתאפשרים ובאופן כללי למה לצפות כאשר יוצאים לחופשה שבה מלבד בגד ים וספר גם אורזים מסכה לפנים? כל המידע מאוגד עבורכם כאן, כך שרק נותר לקרוא ולתכנן את החופשה הבאה וכמובן לקוות שהיא לא תיפול על סגר כזה או אחר.

ניקוי יחידות האירוח

אם נתחיל בסוגיה שהכי מעסיקה את ציבור הנופשים, נתמקד בטריטוריית החדרים, היכן שאורחים מתחלפים באופן תדיר. ראשית נציין שכל הציוד החד פעמי נאסף ונזרק וכלי האוכל נשטפים בטמפרטורה גבוהה. מה עושים עם אותם מצעים לבתי מלון שעברו שימוש מרובה? מכניסים אותם לשקית ייעודית ואטומה ומשם מעבירים לכביסה שמגיעה ל70 מעלות צלסיוס. מבחינת הניקוי הכללי, המנקה נדרש להחליף כפפות לפני כל כניסה לחדר ובתום הניקיון יש לחכות כ3 שעות לפחות עד שמתאפשרת כניסה מחודשת של אורחים נוספים.

מעקב צמוד

הקורונה לימדה אותנו שמעקב פשוט מסייע להציל חיים, ועל כן במקרה זה נדרשים לנהל כ4 יומנים מקבילים:

  1. יומן אורחים: תיעוד של סך האורחים שביקרו במקום.
  2. יומן ניקיון: פירוט אופי ושעות הניקיון שנערכו בסך היחידות והשטחים הציבוריים.
  3. יומן עובדים: תיעוד של שעות העבודה, כולל ממצאי חום גוף יומיים.
  4. יומן ספקים: תיעוד הספקים שמגיעים למתחם, כולל האזורים שבהם שהו והחברות שאותם הספקים מייצגים.

ארוחת בוקר מעט שונה

אופן קבלת האורחים גם כן השתנה. בהתאם לתו הסגול ההזמנות לא ייעשו במקום, אלא באופן דיגיטלי או טלפוני. בין יחידה אחת לשנייה יש לשמור מרחק, הכניסה ליחידות אינו אפשרית דרך שטחים ציבוריים מקורים, לא תותר לינה משותפת עבור אנשים שאינם מהווים משפחה גרעינית (או שלא לנו לפני כן ביחד), ובאשר לאוכל, לא יתאפשר לאכול בתוך מתחמים גדולים והומי אדם ואילו שאריות האוכל ייזרקו. מה מבחינת מתקנים ציבוריים, הופעות, משחקייה לילדים, מתקני ספא, פינות קפה ושימוש בקולרים? גם כן אסורים! כמו כן, אמצעי חיטוי יוצבו בכניסה לעמדות הראשיות ואף נדרש שילוט שמפנה לאותן נקודות אסטרטגיות.

שינויים שנוגעים לעובדי האתר

העובדים נדרשים להחליף מסכה כירורגית וכפפות מדי 4 שעות, מגע פרונטלי עם האורחים יימנע עד כמה שניתן, הצוות ישמור על ריחוק פנימי (למשל לא יתקיימו ישיבות צוות פרונטליות ולא יתאפשר לאכול ביחד) והעובדים ישובצו באותן משמרות ובאותן קפסולות קבועות. מה עוד? נדרשים התאמות פיזיות כגון התקנת מחיצות פרספקס בעמדות הקבלה, מקומות שבאים עמם במגע תדיר (כגון ידיות) יועברו ניקיון קפדני ומגוון משטחים ציבוריים צרכים לעבור ניקוי מקיף באמצעות חומר ניקוי שמכיל מינימום 70% אלכוהול, או אקונומיקה. שנסכם? תקופת הקורונה הביאה עמה לא מעט שינויים, כשחשוב להישאר מעודכנים בכל ההנחיות, ולו כדי לשמור על הבריאות. אומנם מגוון שירותים התבטלו, אך רמת הניקיון עלתה ויש לזכור שכל זה אינו אלא מצב זמני – תנפשו ותיהנו!

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן