
אין כמו שייק קר וטעים, בימים החמים של הקיץ בישראל. יש המון מתכוני שייקים שאפשר לנסות, שלא רק יצננו אתכם בדיוק ברגעים הנכונים, אלא יהיה פינוק של ממש.
לא יודעים מאיפה להתחיל? הכנו לכם כמה מתכונים לשייקים שיתנו לכם רעיונות. שימו לב: אלה שייקים שילדים אוהבים במיוחד.
שייק בננה
זהו משקה מעולה לבריאות שלכם, מכיוון שהוא עמוס בחלבונים. לוקחים כוס חלב אחת (קר) ומוזגים אותו למכונת השייקים. חותכים פרוסות עגולות דקות של בננה ומוסיפים, יחד עם כפית אחת של סוכר ומעט אבקת הל. מערבבים ומוודאים שהתערובת מתמזגת כמו שצריך. אחרי שמוזגים לכוסות, אפשר לקשט את השייק עם פרוסות בננה, קצפת או שמנת טרייה, וקצת אבקת שוקולד.
שייק וניל
משקה קלאסי, שמתאים במיוחד לימים חמים, מכיוון שהוא מאוד מרענן. מוזגים למכונה כוס חלב קר, מוסיפים כדור אחד או שניים של גלידת וניל וקורט מלח. אפשר להוסיף קצת שקדים חתוכים, או כמה מהפירות היבשים האהובים עליכם.
שייק מנגו
אם אתם אוהבים מנגו, אסור לכם לפספס את זה. חותכים מנגו אחד או שניים, מוסיפים חלב וכפית אחת (לפחות) של סוכר. ניתן להוסיף כמה שבבי שוקולד או אבקת פירות יבשים. אם יש לכם גלידת מנגו, אפשר להוסיף כדור אחד או שניים ממנה מלמעלה, כציפוי.
שייק בננה תמר
בננה ותמרים נותנים הרבה אנרגיה, אז השייק הזה מתאים במיוחד לבוקר. לכוס חלב מוסיפים פרוסות עגולות דקות של בננה ותמרים ללא גרעינים (יש להשרות אותם במים לפני, ולחתוך לחתיכות קטנות). מוסיפים לזה כפית סוכר ואבקת הל.
שייק שוקולד
הכי טוב להשתמש בשוקולד מריר, אבל אם אין אפשר להחליף בכל שוקולד אחר, בגלידת שוקולד או אפילו בסירופ שוקולד. מוסיפים לשוקולד כוס חלב ומעט מים רותחים, כדי שיימס. לאחר מכן, מוסיפים שתיים או שלוש קוביות קרח ומערבבים היטב.
שייק תות
מערבבים כף אחת של גלידת תות, כוס אחת מלאה בתותים (חתוכים לחתיכות קטנות) וחצי כוס חלב קר. מוסיפים קצת סוכר וקוביות קרח במידת הצורך. אפשר להשתמש בקצפת כתוספת, או לפזר מעט סירופ מייפל או שוקולד מלמעלה.
שייק שוקולד בננה
השילוב של שוקולד ובננה אהוב כמעט על כולם. חותכים פרוסות עגולות דקות של בננה, מוסיפים סוכר, חלב ואבקת הל. אחרי שמערבבים, מוסיפים מעט סירופ שוקולד או כדור אחד של גלידת שוקולד. מערבבים היטב, ולכוס ניתן להוסיף שבבי שוקולד ושלוש או ארבע פרוסות בננה.
שייק שמנת עוגיות
זהו שייק עתיר קלוריות, אבל לפעמים מותר להתפנק קצת. משרים כוס אחת של עוגיות שוקולד (מהסוג שאתם אוהבים) בחצי כוס חלב כדי לרכך אותן. מוסיפים גלידת וניל, מערבבים, מעבירים את השייק לכוס ומעליו מפזרים שברי עוגיות או שוקולד צ'יפס.