מהלך תקדימי חדש בעולם הסלולר בישראל: הטבות ועוד ולראשונה זה מגיע גם להם
לראשונה בעולם הסלולר הישראלי, פלאפון יוצאת עם הטבות, נופשים, טיולים מאורגנים והנחות גדולות, הפעם עבור העובדים, ולא סתם עובדים של החברה אלא אלו שנתנו את מירב שנותיהם הפעילות.
לאחרונה הושק מועדון גמלאים ייעודי לעובדי חברת פלאפון. המהלך, שנעשה ביוזמת ועד העובדים ובשיתוף הנהלת החברה, נחשב לצעד תקדימי בקרב חברות הסלולר ו”הוועדים החדשים”, ומציב רף חדש בכל הנוגע לקשר עם עובדים גם לאחר פרישתם לגמלאות.
מועדון ראשון מסוגו בענף

עד היום, מועדוני גמלאים היו מזוהים בעיקר עם ארגונים גדולים וותיקים במגזר הציבורי והחברות הממשלתיות. פלאפון, כחברת הסלולר הראשונה שקמה בישראל, היא הראשונה בענף שמקימה מועדון גמלאים מסודר לעובדיה שפרשו. המטרה המרכזית היא לייצר המשכיות לקשר עם העובדים גם לאחר סיום עבודתם, ולאפשר להם להמשיך ולהיות חלק מקהילה פעילה ותומכת.
מעטפת חברתית וכלכלית לגמלאים
המועדון החדש צפוי להעניק לגמלאי פלאפון מעטפת רחבה הכוללת טיולים מאורגנים, נופשים, והנחות משמעותיות במגוון תחומים. מעבר להטבות עצמן, מדובר במהלך שמבקש לתת מענה גם להיבטים חברתיים ונפשיים של תקופת הפרישה, שלב שמלווה לא פעם בשינויים חדים בשגרה ובתחושת השייכות.
היבט אנושי בתקופת הפרישה
יו״ר ועד העובדים, יחיאל שמן, הסביר כי פרישה לגמלאות היא אירוע משמעותי בחיי האדם, שטומן בחובו גם סיכונים נפשיים. לדבריו, המועדון נועד לשמר את תחושת השייכות של הגמלאים, “שנתנו את מיטב שנותיהם לחברה”, ולאפשר להם להמשיך להיות חלק ממסגרת חברתית תומכת גם לאחר סיום הקריירה הפעילה.
המהלך של פלאפון מצטרף למגמה רחבה יותר של חשיבה מחודשת על רווחת עובדים וגמלאים, לא רק במהלך שנות העבודה אלא גם לאחריהן. בדומה להתפתחויות בתחומים אחרים המשפיעים על איכות החיים והבריאות, כמו אלו שנדונו בכתבה על פריצת דרך רפואית שמשנה חיים לנשים בישראל, גם כאן מדובר בהבנה כי השקעה באדם אינה מסתיימת בנקודת הפרישה.
קהילה, פנאי וחיים פעילים
מעבר להיבט הארגוני, מועדון הגמלאים משתלב גם בשיח הרחב על פנאי, נופש ואורח חיים פעיל בגיל השלישי. ישראלים רבים בגיל הפרישה מחפשים כיום דרכים לשלב טיולים, חוויות וקהילה כחלק משגרת החיים, מגמה שבאה לידי ביטוי גם בנתונים ובמגמות שעלו בכתבה על סיכום התיירות בישראל לשנת 2025.
מהלך שעשוי להפוך למודל
אם המודל של פלאפון יוכיח את עצמו, ייתכן שחברות נוספות בענף הסלולר ואף מחוצה לו יאמצו גישה דומה. מועדון גמלאים אינו רק הטבה, אלא אמירה ערכית על אחריות ארגונית, קשר בין־דורי והבנה שיחסי עבודה אינם מסתיימים ביום הפרישה.







