הסקירה הכלכלית השבועית מציגה תמונה אופטימית אך מורכבת: כ-80 אלף דירות חדשות החלו להיבנות השנה, מחירי הדיור רושמים ירידה ריאלית (בחסות מבצעי מימון), והאינפלציה חזרה ליעד. הצפי ל-2026: שלוש הורדות ריבית. וגם: מה קורה בשווקים בעולם?
שנת הפעילות 2025 מתקרבת לסיומה עם נתונים מפתיעים בשוק הנדל"ן הישראלי. על פי הסקירה הכלכלית העדכנית, השנה תסתיים ככל הנראה בשיא של כ-80 אלף התחלות בנייה. גם בניכוי דירות שנהרסו, מדובר בתוספת נטו של כ-75 אלף יחידות דיור – מספר גבוה שעולה על הצרכים הדמוגרפיים השוטפים של המשק.
המחירים יורדים, המנופים עובדים

האינפלציה מתקררת, הריבית בדרך למטה?
בגזרת המאקרו, החדשות מעודדות: מדד נובמבר ירד ב-0.5%, והאינפלציה השנתית עומדת על 2.4% – עמוק בתוך היעד של בנק ישראל. הירידה מיוחסת בעיקר להתחזקות השקל ולירידה חדה במחירי הטיסות והנופש. להערכת הכלכלנים, מגמה זו סוללת את הדרך להקלה מוניטרית: הצפי הוא לראות כשלוש הפחתות ריבית במהלך השנה הבאה, לרמה של כ-3.5%.
מה קורה בעולם?
בזירה הגלובלית התמונה מעורבת. בעוד בבריטניה הבנק המרכזי הוריד את הריבית ל-3.75% , ביפן נרשם מהלך הפוך עם העלאת ריבית לרמה הגבוהה ביותר מזה שלושה עשורים. בארה"ב, נתוני התעסוקה מצביעים על התקררות מסוימת עם עלייה מתונה באבטלה, מה שמחזק את ההערכות להמשך הורדות הריבית גם מעבר לים.







