היתרונות הבריאותיים שטמונים באבקות חלבון

pixabay

היתרונות הבריאותיים שטמונים באבקות חלבון

אבקות חלבון נחשבות לאחד הטרנדים החמים ביותר כיום, בעיקר בקרב מתאמנים, ולא בכדי. חלבון הוא אחד מאבות המזון החשובים ביותר לנו, שכן הוא מסייע לתהליכים רבים בגוף האדם –בניית עצמות, בניית תאי עור, בניית ציפורניים ושיער, תמיכה במערכת החיסון, הובלת החמצן בדם, ויסות מאזן החומרים השונים בגוף ועוד. בנוסף, החלבון אחראי לבניית מסת השריר ולשיקום השריר לאחר פעילות גופנית, וככל הנראה, מסיבות אלה הפכו אבקות החלבון לפופולאריות במיוחד בקרב מתאמנים אשר מעוניינים להעלות את מסת השריר שלהם באופן ספציפי. אז מה קורה כאשר אנו לא צורכים כמות מספקת של חלבון ולמה כדאי לצרוך דווקא אבקות חלבון לצורך השלמה תזונתית? הכל לפניכם במדריך הבא.

 

מה קורה כשאנו לא צורכים כמות מספקת של חלבון?

כאמור, חלבון משתתף במגוון של תהליכים בגוף – עניין אשר הופך אותו למרכיב הכרחי ביותר בתזונה שלנו. צריכה בלתי מספקת של חלבון עלולה לגרום למגוון של בעיות שונות בגוף, החל מבעיות שנחשבות לפשוטות יותר – כמו עייפות ונשירת שיער, ועד לבעיות שנחשבות לחמורות ורציניות יותר –למשל פגיעה בהתפתחות. בנוסף, כאשר אנו לא צורכים מספיק חלבון, לרוב משמעות הדבר היא שהתזונה שלנו מבוססת יותר על פחמימות וסוכרים – אשר צריכה מוגזמת מהם עלולה לגרום למחלות כמו סכרת. צריכה של חלבון לא רק מבטיחה את פעילותו התקינה של הגוף ומסייעת לנו להמעיט בפחמימות ובסוכרים, אלא גם תורמת לתחושת שובע שמלווה אותנו לזמן ארוך יחסית.

 

למה דווקא אבקות חלבון?

כמות החלבון היומית המומלצת לאדם בוגר היא 2-1.5 גר' חלבון ליום  עבור כל קילוגרם ממשקל הגוף, תלוי במשקל, גיל ומין האדם. על אף שנשמע כי מדובר בכמות שאינה גדולה במיוחד, חשוב לדעת כי רוב המאכלים שאנו צורכים לא מכילים בהכרח חלבון, וגם כאשר הם כן מכילים חלבון – לרוב מדובר בכמות מועטה למדיי. מסיבה זו, מרבית האנשים אינם צורכים את כמות החלבון היומית הנדרשת להם. לאבקות חלבון מגוון של יתרונות, אם כי הבולטים שבהם הם הנוחות והמהירות שלהן. בניגוד לסוגים רבים של מזונות עשירים בחלבון, אותם עלינו לבשל, אבקות חלבון של הרבלייף משמשות כפתרון זריז ונוח לאחר פעילות גופנית או בכל פעם שאין לנו זמן רב לעמול במטבח. בנוסף, צריכה קבועה של אבקות חלבון מבטיחה לנו כי נקבל את כמות החלבון היומית שאנו זקוקים לה – ובייחוד כאשר רוב התזונה שלנו מבוססת על מרכיבים צמחיים. על אף שאבקות חלבון רבות שקיימות בשוק מכילות חלבוני חלב, חשוב לדעת כי כיום ישנן גם מגוון אבקות חלבון שאינן חלביות, אלא מבוססות על מקורות חלבון צמחיים איכותיים – כמו למשל סויה. עניין זה הופך את אבקות החלבון לאידיאליות גם עבור אנשים אשר אינם צורכים מאכלים מהחי, ומאפשר לכל אדם לצרוך את כמות החלבון היומית שהוא זקוק לה בקלות ובפשטות.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן