יצרנית מותג הגבינות הטבעוניות "משומשו, מגישה לרגל חג הפסח, יחד עם השפית אביגיל מייזליק, מתכון חגיגי ומיוחד לקינוח מהודר של קרם גבינת תות טבעוני המוגש בכוסות. הקינוח מרהיב ביופיו, קל הכנה ופרווה, מתאים להגשה כקינוח מתוק וטעים בארוחת ליל הסדר. חג שמח!
מצרכים ל-8 מנות:
לתחתית:
2 כוסות פצפוצי אורז.
3 כפות חמאת בוטנים.
2 כפות סילאן.
למלית:
300 גר' תותים קפואים.
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו – 400 גרם.
2/3 כוס סוכר.
לציפוי: תותים טריים.
אופן ההכנה:
- מכינים את התחתית: מחממים מעט את חמאת הבוטנים והסילאן ומערבבים בקערה עם פצפוצי האורז. יוצקים בתחתית של שמונה כוסות.
- מכינים את המלית: טוחנים יחד במעבד מזון את חומרי המלית, התותים, הגבינה הטבעונית והסוכר. טועמים ומאזנים טעמים. במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מעט מיץ לימון.
- בעזרת שקית זילוף יוצקים מהמלית מעל תחתית הפצפוצים שכבה עד לגובה של כחצי כוס.
- חותכים את התותים הטריים בצורה נאה ומסדרים מעל הקרם. מגישים קר ונהנים.