צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

הקינוח של סוכות 2025: פאי פקאן חלוה ברוטב מייפל שכולם ידברו עליו

שיתוף הכתבה

חברת "אחוה" מציגה מתכון חגיגי שמשלב טעמים עשירים של חלוה, פקאן ומייפל, קל להכנה ומתאים לאירוח בסוכה

לרגל חג הסוכות מגישה חברת "אחוה", מהמובילות בישראל בייצור טחינה, חלוה ודברי מאפה, מתכון מיוחד לפאי חגיגי במילוי מקורי: פאי פקאן חלוה ברוטב מייפל.

מדובר בקינוח בעל מרקם נימוח וטעם עשיר, שעושה שימוש בחלוה מסולסלת של "אחוה".

המתכון פשוט יחסית ומתאים להגשה בכל אירוח חגיגי בסוכה.

649 ש"ח בדרך לחשבון: תשלום המענק יחל כבר באוקטובר

הביטוח הלאומי יעביר את המענק השנתי לזכאים במהלך החודשים הקרובים, ברוב המקרים החל מאוקטובר.

מדובר בסכום שנתי של 649 ש"ח למשק בית, המיועד להקל על ההוצאות בתקופת החורף.

מה צריך בשביל ההכנה

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:

1.5 כוסות קמח (210 גרם)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 ביצה

למלית:

150 גרם פקאנים שלמים או חצויים
100 גרם חלוה מסולסלת של "אחוה" (עם תכולת שומשום גבוהה)
3 ביצים
1/2 כוס סירופ מייפל טהור
1/2 כוס סוכר חום כהה
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

לא כולם חווים את תקופת החגים בשמחה. מומחים לבריאות הנפש מזכירים כי הלחץ החברתי, ההוצאות הכספיות והפער בין הציפיות למציאות עלולים לגרום לתחושות עצב וחרדה, במיוחד אחרי אירועי 7 באוקטובר.

שלבי ההכנה

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד איחוד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים קרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור במשך כחצי שעה.

2. לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים איתו את התבנית ומהדקים לדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ושופכים קטניות לאפייה עיוורת. אופים במשך כ-12 דקות ב-180 מעלות, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים למשך 5 דקות נוספות.

3. מכינים את המלית: בקערה טורפים ביצים, סירופ מייפל, סוכר, חמאה מומסת, תמצית וניל ומלח.

4. מפזרים על תחתית הפאי את החלוה המסולסלת ואת הפקאנים ויוצקים מעליהם בעדינות את תערובת המלית הנוזלית.

5. אופים במשך 35-40 דקות על 170 מעלות, עד שהמרכז יציב אך מעט רוטט. מצננים

הפאי מתאים לאירוח חגיגי בסוכה ומביא איתו שילוב מנצח של מתיקות מייפל, אגוזי פקאן וארומה עשירה של חלוה. הוא מסמל את האיזון שבין מסורת לחידוש ומעניק חוויה קולינרית חגיגית לכל המשפחה.

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

שיתוף הכתבה

תפריט נגישות