לכבוד יום ההמבורגר העולמי קבלו כמה טיפים להכנת ההמבורגר המושלם

המבורגר

ביום שישי הקרוב יצוין ברחבי העולם יום ההמבורגר הבינלאומי, ולרגל הרגע המכונן, פנינו לשמוליק שמסיאב, בעלי קצביית הפרימיום המובילה בירושלים ׳ברכת שמואל׳-meat store משכונת רמות, כדי שייתן לנו כמה טיפים להכנת ההמבורגר המושלם כפי שסדרת המוצרים של שמילו יודעת לספק.

אז הנה לפניכם חמישה טיפים שיסייעו לכם להכין המבורגר מושלם!

המבורגר
צילום: אסף קרלה

1. נתחים מובחרים – הכל מתחיל בבשר. תערובת הבשר תקבע איזה המבורגר נקבל – יבש או עסיסי, הבשר צריך להיות שילוב של נתחים שמנים עם נתחים רזים ונתחים עם מרקמים וטעמים שונים.

2. טחינה – הטחינה של הבשר צריכה להיות יחסית גסה, הרעיון הוא להרגיש צ'אנקים של בשר בפה שיתפרקו בקלות.

3. ערבוב – המבורגר צריך לערבב כמה שפחות. ככל שמערבבים יותר, נפתח החלבון של התערובת, וההמבורגר ייהפך לדביק יותר וקשה.

4. מידת צלייה – לקציצה במשקל של 150 גרם יספיקו שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה נאה ומידת עשיה מדיום. אפשר ללחוץ על ההמבורגר – ככל שהוא יותר קשה, כך מידת העשייה גדולה יותר. כמובן שמדובר בענין של טעם.

5. התיבול – המבורגר טוב לא צריך מעבר למלח ופלפל, אנו ממליצים להוסיף בשנייה האחרונה.

המבורגר
צילום: אסף קרלה
אסון הרכבל באיטליה – בין ההרוגים: איזי כהן, ממייסדי 'אל על' I כל הפרטים

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן