ברילה, הפסטה מספר 1 באיטליה, מציע מתכון המתאים לימי הקיץ החמים: סלט פסטה עם מוצרלה, זוקיני ובזיליקום. הרוטב הוא המחבר העיקרי בין הפסטה ליתר מרכיבי הסלט. המתכון קל להכנה, טעים וקייצי, ומתאים כארוחת צהריים, ערב או לאורחים שמגיעים! חומרים ל-4 מנות: 1 חבילה (500 גרם) ברילה טרופי. 2 זוקיני פרוסים לרצועות דקות בעזרת קולפן. 20 עגבניות שרי פרוסות או חתוכות לרבעים. חבילת כדורי בייבי מוצרלה חצויים. חופן נבטי בזיליקום או עלי בזיליקום. 2-3 כפות צנוברים קלויים. לרוטב: 6 כפות שמן זית. 2 כפות חומץ בלסמי. 1 כף מייפל או דבש. 1 שן שום כתושה. מלח ופלפל שחור גרוס. 1. מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה. מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומצננים. 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בצנצנת. טועמים ומאזנים טעמים במידת הצורך. 3. מערבבים את הפסטה עם יתר החומרים המתכון באדיבות ברילה.

